SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

01-05-2023

Zünd wint Red Dot Award

Zünd heeft de Red Dot Award 2023 voor Product Design gewonnen.

De Zwitserse fabrikant viel met haar Q 32-32 D-snijplotter, het paradepaardje van de onlangs gelanceerde Q-Line, in de prijzen.

Dynamisch uiterlijk
De nieuwe Q-Line is een volledig nieuw ontwerpconcept met als resultaat een een uitgebalanceerde look, meldt de fabrikant in haar persbericht. Het dynamische uiterlijk van de snijplotter wordt omlijst door glazen zijwanden. Geavanceerde technologie maakt deel uit van het ontwerp. Zo is de volautomatische gereedschapswisselaar een integraal onderdeel van het ontwerp. De bedieningselementen en het nieuwe bedieningspaneel zijn ingenieus geconfigureerd, ergonomisch en zien er aantrekkelijk uit, aldus de internationale 43 leden tellende vakjury. Het resultaat geeft de snijplotter een dynamisch uiterlijk.

Internationale designprijs
De jaarlijkse Red Dot Design Award is een internationale prijs voor hoogwaardig design waarbij de jury ingezonden producten beoordeelt op zaken als innovatie, ergonomisch comfort, productuiterlijk, symbolische en emotionele waarde, kwaliteitsbewustzijn en milieuaspecten. Zúnd liet weten trots te zijn op het bemachtingen van deze award en ziet in deze combinatie van ontwerp en technologie de perfecte oplossing voor sterk geautomatiseerd en efficiënt digitaal snijden voor industriële toepassingen.