SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

20-04-2023

Zünd presenteert de Q-Line met BHS180

Zünd, fabrikant van digitale snijoplossingen, breidt zijn machine-portfolio uit met de nieuwe Q-Line met Board Handling System BHS180 en Undercam.

De nieuwe Q-Line met BHS180 vormt een aanvulling op het bestaande aanbod en zou baanbrekend moeten zijn op het gebied van industriële en economische pallet-naar-pallet-productie, aldus de fabrikant.

Eenvoudiger snijden
De nieuwe Q-Line met Board Handling System – BHS180 is een geïntegreerde systeemoplossing, afgestemd op de eisen van de geautomatiseerde industriële eindverwerking van bedrukte vellen voor displays en verpakkingen. De afzonderlijke componenten, plaattoevoer met Undercam, de nieuwe snijmachinecategorie Q-Line en de afvoereenheid, zijn optimaal op elkaar afgestemd voor een nieuwe dimensie in productiviteit. Samen moeten ze stabiel en betrouwbaar snijden voor de gebruiker mogelijk maken. En ze maken het display- en verpakkingsfabrikanten eenvoudiger om het snijden te automatiseren.

Nieuw concept
De Q-Line met BHS180 is de meest vooruitstrevende en complete systeemoplossing die de productie naar een nieuw niveau tilt met unieke prestaties voor elke display- en verpakkingsfabrikant, claimt Zünd. Elk afzonderlijk component heeft interessante functies. Samen garanderen ze een onbemande en onderbrekingsvrije productie. Dat biedt de gebruikers een groot besparingspotentieel.Het volledig nieuwe concept achter de Q-Line met BHS180 zou in veel opzichten baanbrekend qua vermogen moeten zijn. Nieuwe machinecomponenten zorgen voor snelheden van maximaal 2,8 m/s. De nieuwe onderbouw van de nieuwe snijmachine Q-Line bestaat uit stabiel gegoten materiaal. Dit zorgt ook bij maximale snelheden voor een rustige loop en maximale precisie bij het snijden. De productiebalken zijn gemaakt van koolstofvezel versterkt kunststof, dat ze zeer licht en slijtvast maakt. Daardoor kunnen ook veeleisende materialen op topsnelheid en met de hoogste kwaliteit worden verwerkt. De prestaties blijken, onder andere, uit een indrukwekkende versnelling van max. 2,1g. De nieuwe lineaire aandrijvingen maken dit mogelijk. Daardoor kunnen orders met nog hogere snelheden worden verwerkt, wat dan weer tot kortere cyclustijden per order leidt.

Rillen
De Q-Line met BHS180 werkt met gereedschapmodules van de nieuwste generatie. De AUTOMO L zorgt voor een rildruk van max. 50 kg. Daardoor is het juist voor rillen met grote rilwielen zoals de CRETO 150 de perfecte gereedschapdrager. De AUTOMO E toont z’n kracht vooral in de snelheid waarmee de toegepaste gereedschappen omlaag en omhoog bewegen. Elke productiebalk is met in totaal vier modules uitgerust, twee AUTOMO E, een AUTOMO L en een vast gemonteerde INCAM sensormodule. Deze is bedoeld voor de registratie van registerpunten, QRcodes of materiaalranden.