SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

28-03-2023

Zünd op Fespa Global Expo

Zünd staat ook op de Fespa Global Print Expo in München (23-26 mei) met o.a. innovatieve oplossingen om digitale snijproces verder te automatiseren.

Op stand D30 in Hal A2 demonstreert Zünd hoe digitaal snijden nog efficiënter ingezet kunnen worden, tegen lagere kosten, door haar snijsystemen te combineren met zaken als intelligente software tools en verschillende andere oplossingen.

PrimeCenter
Zo is er de PrimeCenter software te zien dat print- en snijdata voorbereidt in een geautomatiseerd en gestandaardiseerd proces. Het zorgt voor een productieve en efficiënte prepress workflow. In een paar klikken maakt de gebruiker direct toe te passen print- en snij layouts. Ook laat de fabrikant de bezoeker kennismaken met Zünd Connect, voor het eenvoudig monitoren en analyseren van de productie.

Robotarm
Voor het geheel automatisch verwerken van materiaal laat Zünd ook de nodige oplossingen zien. Er komt geen mens meer aan te pas. Zo zien bezoekers live demo’s hoe ze robots kunnen bedienen en hoe afgewerkte onderdelen automatisch worden opgepakt en gesorteerd. Dit proces wordt met de Robot PortaTable 130 gedemonstreerd die is voorzien van een aparte tafel met robot-arm die eenvoudig is op te zetten of over te brengen naar een andere Zünd snijtafel.

Displays en verpakkingen
Zünd kondigt ook nog de launch van een nieuw, volledig geïntegreerd en autonoom systeem aan voor pallet-tot-pallet productie, maar meer wil de fabrikant er voorlopig niet over kwijt. Deze nieuwe productielijn, onder meer voor verpakkingen en displays, zal niet live op de beurs te bewonderen zijn -dat heeft te maken met bepaalde beperkingen waar een exposant op een beurs nu eenmaal tegenaan loopt- maar de standbemanning kan hierover alles vertellen aan degenen die er belangstelling voor hebben.