SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

26-01-2021

Volledig circulaire akoestische oplossing voor kantoren

Ids Boersma (directeur EFKA) en Martijn Vinke (directeur Everuse) zijn verheugd over de samenwerking. foto: serge ligtenberg

EFKA (Drachten) en EverUse (Sneek) bieden naar eigen zeggen als eerste in Europa een volledig circulaire akoestische oplossing aan; aluminium frames met hoogwaardig akoestisch materiaal. Alle producten mogen aan het einde van de levensduur terug naar de leverancier.

EFKA en EverUse maakten gisteren hun samenwerking bekend. De producent van aluminium frames en de producent van circulaire isolatie van papierafval slaan de handen ineen om de markt voor akoestiek te betreden. De Friese bedrijven hebben elkaar gevonden in de passie om kwalitatief hoogwaardige producten te maken die een zo klein mogelijke impact op het milieu hebben. De kracht van EFKA, alle frames op maat en in elke gewenste kleur geleverd, in combinatie met de kracht van EverUse, 100% circulair akoestisch materiaal met een hoge geluidsabsorptie, zorgen voor een uniek aanbod in de markt, zeggen beide producenten.

Tweede leven
De aluminium frames kunnen na gebruik terug naar EFKA om een tweede leven te krijgen. In eerste instantie wordt gekeken of de frames opnieuw een-op-een ingezet kunnen worden. Zo niet, dan worden de frames gerecycled en opnieuw verwerkt tot bruikbaar aluminium. Zo blijven de grondstoffen altijd behouden en wordt verspilling tegengegaan. Ook zijn de doeken eenvoudig verwisselbaar, waardoor het frame opnieuw gebruikt kan worden door de klant.

Natuurlijke vezels
EverUse maakt een innovatief product van afval, gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. Daarom zijn de materialen zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen, stelt het bedrijf. Dit maakt het product uitermate geschikt om te gebruiken in duurzame en gezonde gebouwen. Op het gebied van geluidsabsorptie zou de EverUse isolatieplaat zelfs beter scoren dan andere isolatieproducten. De fabriek in Sneek is ontworpen om elke isolatieplaat volledig te kunnen hergebruiken. Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, kunnen deze opnieuw worden gebruikt in een andere constructie.

Interieurdecoratie
Akoestische scheidingswanden tussen twee werkplekken dempen ongewenste geluiden. Het stimuleert efficiënt werken en daarnaast maakt het een ruimte overzichtelijk én gezellig, zeggen beide producenten. Naast een verbetering van de akoestiek kunnen de schermen ook gezien worden als een aanvulling op het interieur. De scheidingswanden kunnen gepersonaliseerd worden aan beide zijden met een effen print of een print naar keuze.

Zowel EFKA als EverUse produceren in Nederland. Sterker nog, de twee bedrijven zijn op 30 minuten van elkaar gevestigd in Friesland. De producenten zijn trots dat ze zo de werkgelegenheid en innovatie in Nederland stimuleren.