SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

09-10-2020

Vereenvoudigde kleurconsistentie van Roland

Roland DG kondigt de wereldwijde release van zijn innovatieve VW-S1 densitometer aan, een tool speciaal ontworpen om kleurmatching eenvoudiger en budgetvriendelijker te maken, zowel op één enkele Roland-printer als tussen meerdere Roland-printers. De VW-S1 is een eenvoudig te gebruiken USB-apparaat dat gebruik maakt van de Printer Color Matching-functie van Roland’s VersaWorks 6.8 RIP. De tool zorgt volgens Roland altijd voor consistente kleurend, hetzij op één printer of tussen meerdere compatibele printers, zoals twee of meer Roland-apparaten van hetzelfde model met hetzelfde inkttype, dezelfde configuratie en dezelfde printinstellingen.

Met behulp van de VW-S1 kunnen gebruikers o.a. grote volumes voor één klant op meerdere printers, grote gecombineerde graphics op twee verschillende printers, of dezelfde kwaliteit output op één printer produceren, met consistente kleuren, zowel nu als in de toekomst. Hierdoor kunnen ze tijd besparen, afval verminderen en de printkwaliteit bij nabestellingen verbeteren, stelt de fabrikant. Het apparaat is compatibel met de TrueVIS, VersaCAMM, VersaSTUDIO en VersaUV printers en printers/snijplotters van Roland DG.

“De VW-S1 moet een antwoord bieden op de directe behoeften van onze klanten”, zegt Paul Willems, Director of Business Development en Product Management, Roland DG EMEA. “Onze gebruikers vertellen ons dat andere soortgelijke apparaten duur en moeilijk te gebruiken zijn. De nieuwe Roland VW-S1 is dan ook aantrekkelijk geprijsd, vereist weinig onderhoud en is eenvoudig te bedienen met behulp van de intuïtieve VersaWorks 6 RIP. “Dit is een mooie aanvulling voor bestaande Roland-klanten en voor mensen die overwegen om in een Roland-apparaat te investeren. Onze technologie is voortdurend in ontwikkeling om aan de veranderende behoeften van de markt te kunnen voldoen.”

VersaWorks 6.8 is de nieuwste RIP- en printmanagementsoftware van Roland DG, geüpdatet met vier nieuwe functies, waaronder een vertienvoudiging van de limiet voor het printen van variabele data, Simulation Profile Management, Multi Job Grouping en een nieuwe Pantone-kleurbibliotheek. De upgrade naar de nieuwste versie is gratis voor alle bestaande VersaWorks-gebruikers en is beschikbaar via de VersaWorks-softwarepagina.