SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

09-03-2022

Uitbreiding samenwerking Ricoh en Durst in printkoppen

Ricoh Europe en Durst Group AG breiden hun bestaande samenwerking uit ter waarde van 50 miljoen euro voor printkoptechnologie.

Als onderdeel van deze nieuwe overeenkomst worden Ricoh’s printkoppen en -technologieën verder ontwikkeld voor toekomstige Durst-printsystemen. Durst Group gebruikt nu al de Ricoh Gen5 inkjetprintkoppen in zijn Alpha textieldruksystemen en de Durst P5-serie voor grootformaat printen.

Textiel
In de afgelopen jaren hebben Ricoh en Durst de samenwerking geïntensiveerd en met de Durst Alpha-serie een stabiel en flexibel printsysteem gecreëerd, met name voor digitaal printen van textiel. Intensieve testen, duizenden printkoppen en tonnen inkt hebben geleid tot het bereiken van maximale printkwaliteit en productiviteit, aldus Ricoh. Deze ontwikkeling is vervolgens toegepast op grootformaat printen.

Nieuwe printsystemen
“Dankzij het partnerschap kunnen we onze printkoppen gerichter ontwikkelen op basis van werkelijke behoeften”, zegt Dr. Christian Compera, Global General Manager van Ricoh’s Industrial Print business. “Vaak is er namelijk sprake van een hoge mate van bescherming rond het intellectuele eigendom van printkoppen, materialen en printkopproductietechnologieën, evenals inktformuleringen. Door de ontwikkelingsteams van Ricoh en Durst samen te brengen, delen we het doel om het hele printsysteem voortdurend te verbeteren, wat uiteindelijk de klant ten goede komt.”

Langere levensduur
Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van de Durst Group, voegt toe: “Door onze samenwerking met Ricoh uit te breiden, kunnen we een snellere time-to-market realiseren voor nieuwe printsystemen, omdat we samen werken aan op elkaar afgestemde printkoppen, inkten en substraten. Dit stelt ons niet alleen in staat om printkwaliteit en -prestaties te realiseren, maar ook om een langere levensduur van de printer te garanderen.”

Meer samenwerkingsinitiatieven
Teams met hun eigen technische expertise werken samen aan nieuwe oplossingen voor zowel printkoppen als printers. Om zo inkjettechnologieën te ontwikkelen voor de behoefte van morgen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid wordt er al onderzocht of lager energieverbruik mogelijk is bij het drogen. Verdere samenwerkingsinitiatieven zullen in de komende maanden worden bekendgemaakt.