SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

19-10-2022

Tweede generatie Karibu

Karibu, de swissQprint-rolprinter, nu met de nieuwste printkoptechnologie voor een nog betere outputkwaliteit.

Op de Printing United Show in Las Vegas stelde swissQprint de roll-to-roll printer Karibu van de tweede generatie voor. Dankzij de nieuwste printkoptechnologie tilt de Zwitserse producent de kwaliteit van UV-rolprinten naar een hoger niveau, aldus de fabrikant.

Karibu 2 werkt met de nieuwste printkoptechnologie. De maximale resolutie is 1350 dpi wat ook bij een hoge output de beste kwaliteit biedt. Hij voert tot 3,4 meter brede rollen en drukt met flexibele, NVC-vrije en Greenguard Gold-gecertificeerde UV-inkten. Unieke functies zorgen voor een hoge efficiëntie en betrouwbaarheid en een grote veelzijdigheid.

Eenvoudige rolbehandeling
Met behulp van het cassettesysteem zijn rollen binnen enkele minuten gespannen en klaar voor afdrukken. Voor het parallel printen van twee rollen met een maximale breedte van 1,6 meter biedt swissQprint een optie met dubbele rol. Hiermee wordt de productiviteit verdubbeld. De rolaanvoer wordt in twee gesplitst en elke as wordt individueel aangedreven. Dit garandeert bij beide rollen een optimale mediaspanning en dus perfecte resultaten.

Tip Switch-vacuüm
De Karibu-vacuümplaat is verdeeld in 136 afzonderlijk bedienbare segmenten. Binnen vier seconden kan het vacuüm gericht worden ingesteld, onafhankelijk van de rolbreedte. Valse lucht aanzuigen is uitgesloten, zelfs tussen dubbele rollen.

Comfortabele backlit- en meshprints
Karibu beschikt over een Light Box om backlitprints onmiddellijk en in realtime te controleren. Deze Light Box is naast de printzone geïnstalleerd. Als optimalisaties nodig zijn, gaat hierbij weinig tijd en materiaal verloren. Direct naast de Light Box is bovendien een Mesh Kit geïntegreerd. Printen van transparante substraten en zonder randverlies wordt daarmee zeer eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren. Werk voor de start van de productie en reiniging achteraf wordt bovendien tot een minimum beperkt. Met één muisklik verandert de gebruiker de printpositie eenvoudig van de standaard- naar de meshpositie en kan het printen beginnen.

Automatisch recto-verso printen
Voor dubbelzijdig bedrukbare materialen biedt swissQprint een automatische functie voor recto-verso printen. Karibu regelt het proces via een geïntegreerd camerasysteem met hoge resolutie en meegedrukte QR-codes. Dit zorgt ervoor dat de motieven aan beide zijden op elkaar liggen en correct zijn uitgelijnd. De intuïtieve uitvoersoftware Lory begeleidt de operator gedurende het hele proces. Hierdoor moet deze minder (denk)werk verrichten en wordt het risico op fouten geminimaliseerd.