SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

12-04-2021

TTS Textile Recycling Service

Texo Trade Services (TTS) helpt haar klanten om maatschappelijk verantwoord- en milieubewust te ondernemen. Hiervoor zet TTS een Textiel Recycling Service op en introduceert zij een ‘groene’ textiellijn.

Met de recycling service krijgen de klanten van TTS in de soft signage de kans om hun eigen klanten volledig circulaire signing aan te bieden. Met de ‘groene’ textiellijn, gemaakt van gerecyclede PET-garen, kunnen ondernemers voldoen aan de vraag uit de markt naar duurzame printproducten. Hiermee dragen zij direct bij aan een duurzame toekomst.

Volledig circulair
Met deze twee activiteiten zet TTS een nieuwe stap in maatschappelijk verantwoord- en milieubewust ondernemen. Eerder investeerde het bedrijf al in een energieneutraal bedrijfspand, recyclet het alle eigen afvalstromen en minimaliseerde het de productverpakkingen. Met de nieuwe recyclingservice en textiellijn richt TTS zich ook op haar klanten om hen te helpen zo duurzaam mogelijk te ondernemen en biedt hen de mogelijkheid om hun eigen klanten volledig circulaire signing aan te bieden.

TTS Recycling Service
Met de TTS Textiel Recycling Service faciliteert TTS de logistiek en biedt zij haar klanten in de soft signage in de Benelux de mogelijkheid om het gebruikte sublimatiegeprint textiel op te halen en te recyclen. Denk hierbij aan gebruikte vlaggen, peesdoeken, banners en restrollen textiel die kortstondig worden ingezet op bijvoorbeeld een festival of beurs. Extra (brandstof)ritten zijn hiervoor niet nodig, want TTS neemt bij levering met eigen transport het aangeboden textiel mee terug. Dit wordt opgeslagen en als één grote partij voor recycling aangeboden bij een recyclingbedrijf, gespecialiseerd in duurzame verwerking van textiel. De stoffen kunnen vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld zitzakvulling.

TTS GREEN Textiles
Het gehele assortiment textiel van TTS is 100% PVC-vrij. Dat betekent een enorme afvalreductie, want producten van polyester zijn vaak de helft lichter dan vergelijkbare van PVC. Daarnaast kan polyester gerecycled worden. Maar dit gebeurt nog niet altijd, aldus TTS, terwijl de vraag naar duurzame printproducten wél toeneemt. TTS brengt verandering met haar GREEN textiellijn door van elk textiel voortaan een gerecyclede variant aan te bieden, gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het garen dat TTS hiervoor gebruikt, is duurzaam geproduceerd uit gerecyclede PET-flessen, maar tast de eigenschappen van textiel niet aan.

Kwalitatief, duurzaam alternatief
Voor bijna elke vorm van soft signage –zowel sublimatie als UV-inkten– heeft TTS een gerecycled alternatief. Bijvoorbeeld een non-woven banner voor buiten, vlaggendoek, displaydoek en lichtbaktextiel. Niet alleen organisatoren van festivals, maar ook grote winkelbedrijven zijn hiernaar op zoek. In de rekken van modeketens hangt steeds vaker kleding van gerecyclede garens. Nog mooier wordt het als de ketens die lijn kunnen doortrekken in de aankleding van hun winkels. Kiezen voor een groene textielvariant is dus een keuze voor kwaliteit én duurzaamheid.