SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

20-05-2021

TTS bouwt energieneutrale productiehal

Texo Trade Services (TTS) breidt haar pand op bedrijventerrein Gouwe Park in Moordrecht uit met een productiehal van 700 m². Daarnaast komt er in het huidige magazijn 700 m² vrij voor opslag.

TTS is de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar de voornaamste reden voor de uitbreiding is dat zij haar activiteiten op het gebied van papier converteren naar Moordrecht haalt.

Eigen papierverwerkingscapaciteit
Het pand van TTS is al een enorm complex met 1.000 m² kantoor en 5.000 m² magazijn. Met de nieuwe productiehal is zij klaar voor de toekomst; zij gaat het wikkelen/converteren van papier hierin onderbrengen. Een eigen papierverwerkingscapaciteit voor sublimatie- en kalanderbeschermingspapier tot 330 cm breed levert tastbare voordelen op voor klanten: een uitgebreide papiervoorraad, gemaakt in de EU met het FSC-keurmerk (afkomstig uit verantwoord beheerde bossen in overeenstemming met de FSC-norm). Met een eigen papierverwerkingscapaciteit zou TTS sneller moeten kunnen anticiperen op de vraag van haar klanten en hen meer flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid bieden. Maar ook geeft het een kostenbesparing aan de inkoopkant door de aankoop van jumborollen.

Investeren in energieneutraal werken
TTS wil naar eigen zeggen vooroplopen in maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieubewustzijn. Daarom investeert zij in een energieneutraal gebouw, in het recyclen van eigen afvalstromen en het minimaliseren van productverpakkingen. Net als de rest van haar pand is ook de productiehal volledig energieneutraal; 300 extra zonnepanelen worden toegevoegd aan de constructie.

Introductie 25 g/m² PPX-beschermpapier
TTS levert nu ook 25 g/m² PPX-beschermpapier, volgens TTS het beste papier om de kalenderband te beschermen tegen inktvervuiling. Door het lage papiergewicht bevat een rol PPX een hoog aantal meters, wat zorgt voor minder rolwisselingen. De vochtvrije en zorgvuldig gecontroleerde productieomgeving van TTS zorgt ervoor dat alle PPX-rollen kreukvrij zijn. TTS heeft PPX op voorraad in heel Europa en in magazijnen in het Verenigd Koninkrijk en Italië. Daarnaast verzendt zij wereldwijd vanuit het hoofdmagazijn in Nederland. Het 25 g/m² PPX-beschermpapier heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en daarmee is TTS haar klanten nog beter van dienst. Haar assortiment PPX-beschermpapier omvat nu: 17,20, 25, 28 en 32 grams S2S (dubbelzijdig release gecoat), in breedtes variërend van 10 tot 504 cm en roldiameters tussen 20 en 60 cm (en alles daartussenin!).

Opslag voor (ook) bedrukbaar textiel uit Azië
In het huidige magazijn van TTS komt dus 700 m² vrij voor opslag om de groeiende voorraad textiel, zoals vlaggen-, lichtbak en decodoek, een plek te geven die in volume worden geïmporteerd. TTS is enorm gegroeid in deze producten vanwege de goede en stabiele kwaliteit van deze textielen in combinatie met een scherpe prijsstelling, zoals de leverancier het verwoordt. Maar ook door haar hoge leveringsbetrouwbaarheid. ‘Operationele excellence’ is dan ook, naast een kwalitatief goed product, één van de kernwaarden van TTS.