SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

16-05-2023

Trainingscenter Appcademie Vink VTS geopend

Onlangs openden Appcademy en Vink VTS een trainingscentrum voor folie- en behangapplicatie in het pand van Vink VTS in Wormerveer. Kennis en vaardigheid moeten de sleutel voor succes worden. 

De samenwerking tussen Appcademy en Vink VTS is er al langer. Appcademy het bedrijf van Dennis en Barbara de Haan biedt een breed pakket aan trainingen in ons vakgebied. Variërend van de traditionele plakcursus voor het verwerken van folie tot het verwerken van Airtex op de muur en veel er tussenin waarbij alle materialen waarmee geplakt wordt aan bod komen. Kenmerkend is dat voor elke toepassing gespecialiseerde trainers worden ingezet. Vink VTS zag er de meerwaarde van. Het mondde uit in een voor Europa uniek trainingscentrum van circa 500 m2 dat onlangs officieel is geopend.

Meerwaarde
Het was destijds Chris Klok, in zijn rol als Profit Center Manager van Vink VTS, die de meerwaarde zag van het samenwerken met een specialist in trainingen op het gebied van (folie) montage. Vink VTS organiseerde al langer trainingen, deels gebeurde dat in samenwerking met de fabrikanten. Hoewel dat op zich voldeed lostte dat niet alle vragen op die er bij afnemers leefden. Vink VTS voert een breed pakket aan substraten en zocht naar een oplossing waarbij het complete aanbod aan substraten in verschillende trainingen aan bod zou komen. Appcademy bood rond die tijd al uiteenlopende trainingen. Kenmerkend voor hun aanpak is dat ze zich niet beperken tot de producten van één of twee fabrikanten per toepassing. Juist die kennis waarin producten onderling verschillen blijkt in de praktijk voor cursisten van meerwaarde.

Compleet ingericht centrum
Die trainingen werden zowel op de eigen thuisbasis, in Loosdrecht, als bij verschillende distributeurs gegeven. Ook Vink VTS maakte al gebruik van Appcademy’s diensten. In 2020 werd besloten daar een structurele basis aan te geven en werd gezamenlijk een permanent trainingcenter ingericht waarbinnen Appcademy de vrije hand kreeg. Voor elke toepassing zijn er de nodige attributen aanwezig, variërend van autospiegels en autoramen en complete auto’s, tot aan keukenkastjes en muren voor montage van behang of naadloos behang. De trainingen zijn erop gericht om zoveel mogelijk kennis in korte tijd over te brengen en bevat steeds zowel een theorie- als een praktijkgedeelte. Daar een evenwicht in vinden is geen sinecure weet Dennis de Haan: “We zijn langere tijd samen met onze trainers bezig om de inhoud van een training te optimaliseren voordat we een nieuwe training in het programma opnemen.” Het gaat steeds om een mix van kennisoverdracht en het aanleren van vaardigheden.

Cursist centraal
Inmiddels heeft Edward van Ravenswaaij als General manager Vink VTS de rol van Chris Klok overgenomen. Hij voert deze middag kort het woord en onderstreept nog eens het eerder ingezette beleid. De fabrikant-onafhankelijke opstelling van Appcademy is in zijn ogen een garantie dat cursisten optimaal toegerust worden voor hun taak. Het trainingscentrum gebruikt daarbij soms materialen die niet in het assortiment van Vink VTS zijn opgenomen. Het is de cursist die hier centraal staat. Voor Vink VTS telt dat deze trainingen bijdragen aan de professionalisering van haar afnemers. Ook Dennis de Haan voert het woord. Hij bedankt vooral de mensen met wie Appcademy samenwerkt, in het bijzonder de trainers, met ieder veel praktijkervaring, die er met elkaar voor zorgen dat er een compleet pakket kan worden geboden. Een aantal van hen verzorgde bij de opening de demo’s.
Op dit moment bestaat het team uit 12 trainers waaronder naast De Haan, de twee zonen Robin en Max. Verder behoren ook Jouke ter Hofstede, Eddy Bosland (beide Techmoteam), Marcel Tang (Wrapped MC), Mark Bakuwel (Monkeystrips), Martijn Langereis (Omnimark), Marcel Vermeulen (Vermeulen & Vermeulen Reclame) Pascal Jonker en Quicy Meeusen (CD Design) en Timo Stet (Timo Stet) tot het trainersgilde.

Bubbels en demo’s
Aan Chris Klok, die nog als adviseur aan Vink VTS gebonden is, en John Overbeek Business development manager Vink VTS was het de taak om de in folie uitgevoerde deur te openen. Beiden hebben een grote bijdrage geleverd aan het totstandkomen van het trainingscentrum. Overbeek zorgt er binnen Vink VTS met zijn team voor dat de organisatie rond het trainingscentrum vlekkeloos verloopt. De bezoekers werden welkom geheten met bubbels en kregen de verschillende plakdemonstraties te zien.

Een uitgebreid fotoverslag vindt u hier.