SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

19-04-2023

Textiel Recycling Service op Fespa

Texo Trade Services laat op de FESPA Global Print Expo 2023 (23-26 mei) in München haar ‘groene gezicht’ zien.

Op FESPA geeft zij een inkijk in haar nieuwe groene ontwikkelingen, producten en de kansen die de markt hiermee kan grijpen. Onder meer met de TTS Textiel Recycling Service waarmee klanten van TTS in de soft signage de kans krijgen om hun eigen klanten recycling aan te bieden.

TTS Textiel Recycling Service
Met haar Textiel Recycling Service faciliteert TTS de logistiek en biedt zij al haar klanten in de soft signage de mogelijkheid om het gebruikte sublimatie geprinte textiel op te halen en te recyclen. Denk hierbij aan gebruikte vlaggen, peesdoeken, banners en restrollen textiel die kortstondig worden ingezet op bijvoorbeeld een beurs of festival. Dit slaat zij op en biedt zij als één grote partij voor recycling aan bij haar partner Frankenhuis, een recyclingbedrijf dat gespecialiseerd is in de duurzame verwerking van textiel. Zij recyclet het vervolgens tot meubelvulling. Een bedrijf dat dankbaar gebruikmaakt van deze vulling is bijvoorbeeld Poufs & Pillows. Die vult er prachtige handgemaakte poefs mee. Door haar klanten deze service te bieden, geeft TTS het textiel dat normaal slechts enkele dagen meegaat, een langer, tweede leven.

Groene voorloper
Ook op het gebied van duurzaamheid wil TTS een voortrekkersrol vervullen. Enkele jaren geleden zette het al nieuwe stappen in haar wens om voorop te lopen in maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen. Zo heft TTS een volledig energieneutraal bedrijfspand, recyclet het alle eigen afvalstromen en minimaliseert de productverpakkingen. Daarnaast is er de introductie van de GREEN textiellijn waarmee van elk textiel een gerecyclede variant wordt aangeboden. Ook startte het bedrijf pilots ter verkenning van circulaire oplossingen. Zo is de TTS Textiel Recycling Service het resultaat van een succesvolle pilot.

Eisen aan duurzaamheid producten
Floris Jan van den Heuvel, directeur van TTS: “Steeds vaker krijgen opdrachtgevers en hun klanten te maken met duurzaamheidswensen en -eisen ten aanzien van de producten die zij gebruiken, bijvoorbeeld voor standbouw. Willen zij geen orders verliezen aan concurrenten die met producten wél aan deze eisen kunnen voldoen, dan zullen zij een groene switch moeten maken. Bij TTS kunnen zij ook op dat vlak rekenen op onze expertise en advies, een uitgebreid aanbod, hoogwaardige service en een concurrerende prijs. Daarnaast leveren wij snel uit eigen voorraad en beschikken wij over eigen, grootschalige opslag.”

Europese certificering
Een andere garantie die TTS kan afgeven, is dat haar producten Europees gecertifieerd zijn, óók een aangescherpte eis die de markt stelt. Floris Jan van den Heuvel: “Hiermee staan wij voor gegarandeerde kwaliteit, veiligheid en controle. De klant wil graag een goede prijs, maar geen slechte of onveilige producten die bovendien reputatieschade in de hand kunnen werken. Wij faciliteren en ontzorgen volledig; alles is in één keer goed geregeld zonder kopzorgen.”
Introductie groene producten op FESPA

Op FESPA introduceert TTS ook een aantal nieuwe groene producten én een compleet RC-assortiment waarmee zij voor elk textiel een gerecycled alternatief kan bieden. Hal B1, stand C51