SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

22-02-2023

swissQprint: gecertificeerde eersteklas energie-efficiëntie

Alle UV-LED-flatbed- en -rolprinters van swissQprint zijn gecertificeerd voor hun uitstekende energie-efficiëntie. © swissQprint

swissQprint heeft, naar eigen zeggen als enige fabrikant van UV-grootformaatprinters, de energie-efficiëntie van zijn huidige gamma opnieuw laten certificeren.

Alle modellen deden het weer uitstekend. Gebruikers kunnen dus aantoonbaar vertrouwen op een laag energieverbruik.

Eersteklas
De controle is op energie-efficiëntie volgens ISO-standaard 20690:2018. En ook ditmaal met succes. Vertegenwoordigers van Fogra, het onderzoeksinstituut voor mediatechnologie, hebben het energieverbruik van de swissQprint-flatbedprinters Kudu, Nyala 4, Nyala 4S en de rolprinters Karibu 2 en Karibu S in verschillende printmodi gemeten en gecertificeerd. De energie-efficiëntie van alle apparaten wordt als eersteklas gezien. In verhouding tot hun prestaties is hun energieverbruik ook zeer laag zodat kosten en grondstoffen worden gespaard.

Vergelijkend verbruik van 2,2 kWh
De Zwitserse UV-LED-grootformaatprinters hebben een gemiddeld verbruik van 2,2 kWh. Dit is evenveel als een gewone waterkoker. Nog een vergelijking: Een videostreamingsessie op een 4K-televisie van 65 inch heeft ongeveer dezelfde hoeveelheid energie nodig, vanaf het datacentrum tot aan de eindapparatuur.

Energieverbruik onder controle
Het is meer dan ooit belangrijk voor operatoren om het energieverbruik onder controle te houden en dit in het bijzonder efficiënt te gebruiken. De Zwitserse grootformaatprinters staan hiervoor garant. Volgens Fogra is swissQprint tot nog toe de enige fabrikant die een onafhankelijk en gestandaardiseerd bewijs op het vlak van energie-efficiëntie voor zijn producten kan voorleggen. Reeds in 2018 en 2019 heeft Fogra de modellen Nyala en Karibu als uitstekend beoordeeld voor de ISO-standaard 20690:2018 inzake energie-efficiëntie. De standaard heeft de methoden voor het bepalen van het energieverbruik van digitale printers gedefinieerd.