SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

19-09-2022

swissQprint 15 jaar

De oprichters zijn nog altijd werkzaam bij het bedrijf. Kilian Hintermann (links) is de huidige CEO. Daarnaast v.l.n.r. Roland Fetting, Hansjörg Untersander en Reto Eicher.

De Zwitserse ontwerper en producent van hoogwaardige grootformaatprinters swissQprint viert zijn 15-jarig bestaan. Uit een klein bedrijf is een internationale onderneming ontstaan met zo’n 200 medewerkers.

Op 17 september 2007 schreven Reto Eicher, Roland Fetting en Hansjörg Untersander het bedrijf swissQprint in het handelsregister in. Met 6 man startten ze het bedrijf. Ook de huidige CEO, Kilian Hintermann, was er toen al bij. Het jaar daarna bracht het team de eerste swissQprint-flatbedprinter op de markt, ondanks de toenmalige financiële crisis.

Groei
Op de hoofdzetel in Kriessern werken 130 mensen, inclusief de oprichters. Nog eens circa 70 medewerkers zijn actief in dochterondernemingen in Duitsland, Spanje, België, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Het bedrijf is ook tijdens de Covid-19-pandemie verder gegroeid en heeft ontwikkelingsprojecten op de rails gezet. Het nieuwste product, de high-endprinter Kudu, is in mei van dit jaar geïntroduceerd.

Vanuit Zwitserland 
swissQprint levert momenteel 6 flatbed- en 2 rolprinters. Er worden wereldwijd meer dan 1600 swissQprint-machines gebruikt. Zowel de 6 dochterondernemingen als ook meer dan 30 verkooppartners over de hele wereld zorgen voor de verkoop en service. De Zwitserse hoofdzetel blijft verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van de machines. Van hieruit gebeurt ook sinds kort de verkoop voor de binnenlandse Zwitserse markt.

Erkend label
Op het gebied van reclametechnieken en digitaal afdrukken staat swissQprint voor de hoogste kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid, aldus de producent. Zo werken zelfs de allereerste printers nog altijd “als een Zwitserse horloge.” Gebruikers waarderen de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid van de grootformaatprinters die ook dankzij hun efficiëntie een hoge toegevoegde waarde hebben, besluit swissQprint.