SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

08-06-2020

Strategische Europese stap Dataline

vlnr: Lode Vlayen-Business Development Dataline, Dirk Deroo-ceo Dataline, Christoph Krohn-Product Director Dataline, Peter Renz-Consulting, Vertrieb Workflow/MediaIT Medianetics, Christian Eggers-Service Manager/Consultant Engineer Medianetics en Jürgen Lüke-ceo Medianetics.

Dataline, bekend van ERP/MIS-oplossingen voor grafische productiebedrijven, versterkt zijn positie in Duitsland door een strategisch partnerschap met Baumann Gruppe, één van de grootste onafhankelijke handelsbedrijven van grafische systemen en machines op de Duitse markt met 300 werknemers, verdeeld over 7 vestigingen. In 2005 richtte Baumann Medianetics GmbH op, met als doel het versterken van en het focussen op workflow-automatisering bij grafische bedrijven. Zo werd MultiPress, de ERP-software van Dataline, recent toegevoegd aan het portfolio van Medianetics. Zij nemen de verdeling en ondersteuning van MultiPress in Duitsland voor hun rekening voor handelsdrukwerk (offset en digitaal). Door de samenwerking met deze channel-partner wordt het Brugse Dataline steeds meer een speler van formaat op de Europese grafische markt.

Dirk Deroo, CEO van Dataline, over het belang van MultiPress voor de grafische industrie in Duitsland: “De grootste drukkerijen in België en Nederland draaien op MultiPress en dat wordt ook opgemerkt in de ons omringende landen. Toen Baumann ons benaderde in hun zoektocht naar een volledige en innovatieve oplossing voor hun klanten, was de ‘aha-erlebnis’ er zo goed als meteen. We zijn er dan ook van overtuigd dat MultiPress ook in de Duitse grafische industrie een belangrijke rol te spelen heeft en dat er een significant potentieel is voor een moderne en toekomstgerichte ERP-oplossing.”