SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

10-05-2022

Simian neemt Flyer over

Simian CEO Wouter Haan: "We willen de grootste en duurzaamste online drukkerij van de Benelux worden."

De Groningse online drukkerij Simian neemt het failliete Flyer over.

Hiermee verstevigt het zijn positie op de Belgische markt. Simian zou ruim 200.000 euro hebben betaald voor Flyer, de grootste online drukkerij van België. De overname moet mede bijdragen aan een omzetverdubbeling naar 15 miljoen euro in 2024. Ook de ambitie om marktleider in de Benelux te worden speelt mee.

Reclameland
In Nederland is Simian vooral bekend met het label Reclameland en in België met Drukland. Samen met Flyer wil Simian de Belgische markt verder veroveren. “Wij willen niet alleen de grootste, maar ook de duurzaamste online drukkerij in de Benelux worden”, aldus CEO Wouter Haan. Drukland heeft volgens Haan al meer dan 100.000 klanten in België. De focus ligt op Vlaanderen maar volgens Haan is het niet uitgesloten dat het Franstalige Wallonië ook bewerkt gaat worden.

Einde aan onzekerheid
Simian neemt in één keer het grootste deel van het failliete Flyer over. Het hele Belgische klantenbestand, meerdere personeelsleden en de Flyershop in Brugge komen in handen Haan. Ook de domeinnaam flyer.be wordt op de korte termijn overgenomen. Tot die tijd worden klanten nog doorverwezen naar de website van Drukland. “Voor de klanten van Flyer is het fijn dat er nu een einde komt aan de onzekerheid die de laatste maanden boven het bedrijf hing”, stelt Haan. “Sinds het faillissement bestelden Belgen al in de webshop van Drukland.be. We merken 30 procent meer bestellingen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.”

Inspelen op trends
Al het drukwerk dat in de verschillende webshops wordt besteld komt uit het Groningse Westerbroek en dat blijft voorlopig ook zo. Haan zegt ervan overtuigd te zijn de Belgische markt nog beter aan te voelen en dat er beter op de trends ingespeeld kan worden. “Anders dan in Nederland, is er in België meer vraag naar bedrukte kleding en banners. En ze willen hun bestelling vaak sneller in huis hebben.”

Duurzaam
Simian wil niet alleen de grootste online drukkerij in de Benelux worden, maar ook de meest duurzame. Haan investeerde daartoe de laatste twee jaar al zo’n 8 à 10 miljoen euro in de innovatie van zijn onderneming. Simian heeft enkele van de nieuwste drukpersen in huis die volumes tot 30.000 vellen per uur aankunnen en tot wel de helft minder inkt vereisen.