SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

10-05-2021

Samenwerking Hexis en Alpine F1

De Hexis Group en het Alpine F1 team hebben een tweede technische samenwerkingsovereenkomst getekend voor de levering van vinyl materialen, die de uitvoering van het nieuwe Alpine F1 Team zullen versterken, zowel op de circuits als in het hoofdkwartier van het Franse raceteam.

“Hexis is er erg trots op dat het zijn partnerschap met het Alpine F1 Team voor de tweede keer op rij kan voortzetten”, aldus Clément Mateu, Managing Director van de Hexis Group. “De Formule 1 blijft een fantastisch laboratorium voor het testen en ontwikkelen van nieuwe technologieën. De HEXIS Group is vastbesloten om samen te werken met het Alpine F1 Team in deze race voor innovatie en technologische uitdagingen.”

Perfect match
Gesterkt door het eerste wederzijdse contract uit 2018, benadrukt deze nieuwe overeenkomst de perfecte match tussen de oplossingen van Hexis en de behoefte aan innovatie en technologische uitmuntendheid die de autosport vereist, aldus de vinylfabrikant. Joe McNamara, Head of Paint and Graphics voor het Alpine F1 Team, heeft toegang tot de volledige Hexis digitale print- en plotter vinyl productcatalogus voor het produceren of vernieuwen van alle bewegwijzering die het Alpine F1 Team nodig kan hebben. Deze regeling omvat ook de kleurstelling van de mobiele vloot van het team (d.w.z. 17 trucks voor techniek, logistiek en hospitality) en alle bewegwijzering van het team voor zijn wereldwijde tournee.
Het R&D-laboratorium van HEXIS ontwikkelt een reeks op maat gemaakte producten, aangepast aan de zeer technische eisen van de Formule 1-racerij, een specialistische technologie die met name ligt in uiterst dunne zelfklevende folies die gewicht besparen en gemakkelijk te verwisselen zijn.

Hexis-netwerk
Dankzij het Hexis-netwerk van converters en installateurs kan het Alpine F1 Team zijn grafische handvest aanpassen, waardoor technische expertise en optimale flexibiliteit verzekerd zijn. Technisch partnerschap met de prestigieuze F1-fabriek van Viry-Châtillon om de nieuwe graphics van het Alpine F1-team op de site van Viry-Châtillon te updaten, hebben HEXIS en zijn converterpartners de volledige nieuwe bewegwijzering ontworpen voor de site waar de Formule 1-motoren voor het Alpine F1-team worden ontworpen.
HEXIS stelt zijn producten en zijn netwerk van onafhankelijke gecertificeerde installateurs ter beschikking om de verschillende wraps te produceren die door het Alpine F1 Team worden gebruikt.

Hexis Nederland
Meer info bij Hexis Nederland die ons het persbericht toestuurde. In het onlangs verschenen SignPro Europe magazine staat reeds een uitgebreid artikel over de samenwerking tussen Hexis en het F1 team.