SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

04-12-2020

RS Transfer Pro hoogwaardige textieltransfers

Maegis introduceert RS Transfer Pro, een digitaal systeem voor de productie van hoogwaardige textieltransfers. Het systeem dat alle stappen voor het maken van een textieltransfer verenigt vergt volgens Maegis minder operatorhandelingen. Zo vervalt het contoursnijden en het pellen, zoals gebruikelijk bij printable flex. Ook is er bij de transfer geen transfertape nodig.
Het systeem bestaat uit een delicated inkjet printer die afdrukt met CMYK + witte inkt. De vervolgstap wordt uitgevoerd met behulp van de bijhorende poeder-, droog en fixeerunit waarmee de hot melt lijmlaag wordt toegevoegd. Transfers worden met een relatief lage temperatuur van 135 graden overgebracht op het textiel. Voor de overdracht volstaat 6-8 seconden perstijd. Het systeem is geschikt voor uiteenlopende textielsoorten zoals katoen, polyester, katoen/polyester mengsels, jeans, canvas en kunstleer. De kleding kan na aanbrengen op maximaal 40 graden worden gewassen. Deze textieltransfers zijn volgens Meagis bijzonder flexibel, dun en hebben een fijne touch.

Met een kostprijs voor de textieltransfers vanaf € 0,36 per A4 vel is het een veelzijdige en concurrerende oplossing. Meer zien, kijk naar de video.