SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

07-04-2022

Roze ophef in Den Haag

Bron: Omroep West

Bewoners van de Haagse binnenstad schrokken zich een ongeluk; op de gevel van een statig pand op de hoek van de Plaats en de Kneuterdijk is een knalroze reclamedoek opgehangen.

Het ontsiert de historische binnenstad vinden de bewoners en ze willen dat het zo snel mogelijk weggehaald wordt. Ook raadsleden en wethouder Saskia Bruines (D66) zijn niet blij met het enorme reclamedoek. “Is hier wel een vergunning voor verleend?”

Legaal?
Op Twitter plaatsten binnenstadbewoners een foto van het grote roze gevaarte. Het reclamedoek van flitsbezorger Flink is direct boven de winkel van juwelier Steltman vastgemaakt aan een steiger. “Wij kunnen ons niet voorstellen dat dit gigantische reclamedoek op de hoek Plaats en Kneuterdijk hier legaal hangt”, schrijven de bewoners op Twitter aan de gemeente Den Haag. “Wij kunnen hiervoor geen aanvraag terugvinden. Kan dit daarom zsm verwijderd worden?”

Vergunning?
Ook raadsleden storen zich aan de reclameuiting en Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos vroeg woensdagmiddag opheldering aan het college tijdens een commissievergadering. Volgens Sluijs valt het reclamedoek niet onder het reclamebeleid van de gemeente. “Dat beleid schrijft voor dat reclame moet bijdragen aan het historische centrum en zich moet voegen naar het historische karakter van de binnenstad”, citeerde Sluijs. “Dit doek is niet conform staand reclamebeleid. Is hier wel een vergunning voor gegeven?”

Uitzoeken
Wethouder Bruines moest daarop het antwoord schuldig blijven, maar gaat het uitzoeken. Want ook zij schrok van het doek. “Ik reed vanochtend langs dat verschrikkelijke roze ding en vroeg mij net als de heer Sluijs af of wij dit toestaan”, zei Bruines. “Ik ben niet de wethouder reclamebeleid, maar zal laten uitzoeken hoe het zit.”

Laatste nieuws hierover:
Het  roze reclamedoek moet weg. Er is geen vergunning voor verleend en dus eist de gemeente Den Haag dat het wordt verwijderd.