SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

30-10-2020

Rolmedia op flatbed

Printbedrijven kunnen nu met de Ricoh Pro TF6251 hybride UV-flatbedprinter profiteren van hoge flexibiliteit voor printproductie op rolmedia en stijve media. Voortbouwend op de Ricoh Pro TF6250 ondersteunt het nieuwe all-in-one hybride systeem veelzijdige productie van een ruimere keuze aan applicaties voor de sign & display-, industriële, grafische en interieurdecoratiemarkten. Het grote voordeel ten opzichte van het vorige model is dat dit systeem een roloptie heeft. In deze flatbed printer voor plaatmateriaal kunnen ook rollen geplaatst worden. Hierdoor kun je met één printsysteem zowel stijve als flexibele ondergronden bedrukken. Deze efficiënte printer zorgt ervoor dat de kleuren op beide ondergronden overeenkomen, doordat ze door dezelfde printer met dezelfde inkt geprint worden. Tegelijkertijd levert het systeem een hoge productiviteit dankzij de 12 Ricoh inkjetprintkoppen. Op de compacte printtafel van 2,5 m x 1,3 m maken de printkoppen bij flatbedprinten snelheden tot 116 m² per uur mogelijk in de ontwerpmodus met 4 kleuren. Voor rol-naar-rol printen claimt Ricoh snelheden tot 67 m² per uur in de ontwerpmodus met 4 kleuren. Andere ingebouwde troeven van de printer zijn de uitstekende beeldkwaliteit en de uitzonderlijke betrouwbaarheid, aldus de fabrikant.

Volgens Ricoh levert de combinatie van bewezen technologie en toonaangevende inkjetkwaliteit printbedrijven meerdere voordelen op, zoals:
• Een hybride oplossing voor stijve en flexibele ondergronden die productie van een breder scala aan applicaties ondersteunt op één en hetzelfde systeem.
• Eén systeem met een kleiner vloeroppervlak dan twee afzonderlijke systemen, wat niet alleen ruimtewinst oplevert, maar ook besparingen op energieverbruik en inkt.
• Keuze uit twee soorten inkten: Ricoh DG130 veelzijdige UV-inkt met een hoge hechting en Ricoh GP120 grafische UV-inkt (alleen voor rol-naar-rol) met een hoog kleurbereik en dus een extra grote flexibiliteit.
• De mogelijkheid om te printen op stijve platen tot 11 cm dik om het dienstenaanbod uit te kunnen breiden.
• Snellere droging en lager energieverbruik, dankzij Ricoh LED-lampen om tijd en geld te besparen.
• Lage printtemperatuur om te zorgen voor voorzichtige behandeling van het printsubstraat.
• Laag energieverbruik voor extra milieubewuste en rendabele productie.
• Greenguard gecertificeerde inkten ter ondersteuning van een duurzame aanpak.