SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

20-07-2021

Roland snijplotters met naadloze Print & Cut workflow

Roland DG heeft de nieuwe GR2-640/540 64″ en 54″ vinyl snijplotters aan zijn CAMM-1 reeks toegevoegd.

Met de CAMM-1 serie kan volgens de fabrikant bijna elke vorm uitgesneden worden uit een brede waaier van materialen, zowel op rol als vellen, gaande van dunne raamfolies en heat transfer folies tot dikke reflecterende folies en zandstraalmaskers. Toepassingen zijn onder meer signalisatie, raamfolie voor auto’s, voertuigwraps en sportkleding.

Meerdere toepassingen
Paul Willems, Product Management en Business Development Directeur bij Roland DG EMEA: “In combinatie met de hoogwaardige printtechnologie van Roland zijn onze snijplotters de perfecte keuze voor printprofessionals voor het creëren van rijke en levendige graphics in alle vormen en afmetingen voor meerdere toepassingen, waaronder stickers, labels, POP in de winkel en – meer recent – signalisatie voor social distancing.”
De GR2-640 en -540 bieden een ideale balans tussen een betaalbare prijs en superieure snijprestaties en zijn ontworpen om naadloos te integreren met grootformaat inkjetprinters, aldus Roland. Met een maximale snijsnelheid van 1.530 mm/s, een maximale neerwaartse kracht van 600 gf en een soepele toevoer van media biedt de GR2-serie de precieze snijkwaliteit en de productiviteit in grote volumes die professionele gebruikers nodig hebben.

Koppeling met grootformaat printers
Volgens Willems is een van de meest opwindende kenmerken van de GR2-reeks dat ze probleemloos gekoppeld kan worden aan de grootformaat inkjetprinters van Roland DG met behulp van de identieke VersaWorks 6 RIP-software voor een naadloze print & Cut-productie. Met de ‘Job Assistant’-functie van VersaWorks 6 zijn vectorgegevens in PDF te bewerken en eenvoudig contourlijnen toe te voegen om ervoor te zorgen dat de contouren van afbeeldingen nauwkeurig worden gesneden, zodat gebruikers niet meer hoeven terug te gaan naar Adobe® Illustrator®, CorelDRAW® of andere grafische software om de productie te voltooien.

Nauwkeurig
De GR2-serie is ook voorzien van een multi-crop markeerfunctie voor nauwkeuriger contoursnijden van grote hoeveelheden printwerk en snijden na laminering. Ze bevat ook de Roland DG AAS II plug-in software voor koppeling met andere grootformaat inkjetprinters. De GR2-serie is uitgerust met de krachtige, best-in-class FlexiSign GR2-Edition-software, die bij registratie het eerste jaar gratis is. Deze software biedt een complete suite voor het ontwerpen en snijden van grafische bestanden en integreert naadloos met snijplotters uit de GR2-serie voor een workflow van alleen snijden of print & cut.