SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

21-01-2021

Roland lanceert nieuwe uv printers

Roland DG lanceert twee nieuwe modellen die de voordelen van UV-printen uitbreiden naar een breder scala aan media en die een scherpere kwaliteit moeten leveren, de VersaUV LEC2 UV Roll-to-Roll printer/snijplotter serie en de VersaUV LEC2 S-Serie UV vlakbedprinters

LEC2 Printer/Snijplotter
De LEC2 Printer/Snijplotter-serie is ontworpen voor zowel binnen- als buitentoepassingen. De geïntegreerde snijmogelijkheden bieden hierbij een all-in-one productieoplossing. Alle VersaUV LEC2-modellen zijn uitgerust met de nieuwe EUV5-inkt, met ongeveer 25% lagere inktkosten dan bij de vorige generatie, naast de nieuwe printbare primerinkt en verdere verbeteringen op het gebied van veiligheid. Alle modellen zijn beschikbaar in verschillende inktconfiguraties, waaronder dubbele CMYK voor een hogere productiviteit, of CMYK met Primer, Gloss en Wit voor het volledige scala aan mogelijkheden. Witte inkt voegt highlights of een basislaag toe voor donkere kleuren en Gloss zorgt voor een hoogglanzende of matte afwerking. Glanzende lagen kunnen ook structuureffecten, braille of specialistische markeringen voor industriële toepassingen tot stand brengen waardoor de waarde nog verder wordt verhoogd met unieke en tactiele afwerkingen. UV-LED-lampen met regelbare intensiteit zorgen ervoor dat creatieve afwerkingen zoals glitter- en folietoepassingen kunnen worden uitgevoerd met behulp van een secundair proces.
Optionele accessoires zoals de TB-30 spanstang en de ET-30 verlengtafel zijn ook beschikbaar voor de LEC2-330 en maken het mogelijk om op uitdagende materialen te printen, van dunne films tot zachte zakjes, evenals contourgesneden etiketten en volwaardige kartonnen verpakkingsprototypes.
De bredere LEC2-640 biedt een aantrekkelijke oplossing voor tal van binnen- en buitentoepassingen. De witte hoog opaciteit inkt maakt het mogelijk om te printen op transparante materialen, zoals statische vershoudfolies, en om graphics te produceren voor etalages en promoties. Klanten die ervoor kiezen om heldere inkt aan te bieden, kunnen ook in het oog springende effecten toevoegen aan aangepaste wandbekledingen, evenals kleinere toepassingen zoals decals en stickers.

VersaUV LEC2 S-Serie
De VersaUV LEC2 S-Serie UV vlakbedprinters zijn volgens Roland veelzijdig, printen gemakkelijk op veel substraten en objecten, zowel flexibel als rigide. De fabrikant richt zich hiermee op o.a. signmakers en industriële printbedrijven die op zoek zijn naar gedifferentieerde winstmogelijkheden, een kortere time-to-market of om kosten te besparen. De S-Serie bestaat uit 4 vlakbed modellen en wordt aangeboden in verschillende configuraties en afmetingen om te voldoen aan alle soorten productieomgevingen en vereisten. Verkrijgbaar in twee breedtes, 762mm (30”) en 1625mm (64”), en in 3 lengtes (F200, F300 of F400)*, met een printbare hoogte van 230mm. Roland biedt op verzoek ook op maat gemaakte versies van het model uit de S-serie aan, voor diegenen die een alternatieve bedlengte of een optie voor een beltprinter nodig hebben.

Door zowel kwaliteit als veelzijdigheid aan te bieden is Roland DG ervan overtuigd dat de LEC2 Roll-to-Roll Printer/Snijplotter en S-Serie Vlakbedprinters een langverwachte oplossing zullen bieden voor een reeks van printserviceproviders die op zoek zijn naar een optimale printkwaliteit en een groter scala aan toepassingen. Beschikbaar in heel EMEA.