SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

16-10-2020

Ricoh breidt kleurbereik grootformaat uit

De Ricoh Pro L5130e

Ricoh breidt het kleurbereik van grootformaat uit met oranje en groene inkten als optie in haar grootformaat latexprinters Ricoh Pro L5160e en Ricoh Pro L5130e. Dit maakt volgens de fabrikant een nauwkeurige reproductie van een breder scala aan Pantone- en merkkleuren mogelijk. Deze nieuwe printers zijn een verdere ontwikkeling in de evolutie van de grootformaat latexprinters Ricoh Pro L5160 en Ricoh Pro L5130.

De twee nieuwe modellen voegen groene en oranje inkt toe om een aanzienlijk uitgebreid kleurbereik te bieden in vergelijking met bestaande technologie. Drie versprongen opgestelde Ricoh printkoppen halen volgens opgave 46,7 m² in de hogesnelheidsmodus met 4 kleuren en 25 m² per uur in de standaardmodus met 4 kleuren voor binnen. De systemen kunnen niet alleen geconfigureerd worden voor het gebruik van inkten voor een uitgebreid kleurbereik. Ze kunnen ook printen met tweemaal CMYK voor productiviteitswinst en CMYK en wit voor transfermaterialen, metallics en donkere substraten.

Gecombineerd met Ricoh’s inkjetkoptechnologie leveren de nieuwe inktkleuren volgens Ricoh o.a. een breder kleurbereik, een uitstekende applicatieflexibiliteit met een hoge productiviteit gecombineerd met een laag energieverbruik en meer duurzaamheid.

De efficiënte werking wordt ondersteund door ColorGATE Productionserver Select. De RIP-softwareoplossing is afgestemd op de eisen voor printen op grootformaat. Gebruikers profiteren van een consistente en voorspelbare kleurenoutput en steunkleurondersteuning voor een optimale klanttevredenheid. Daarnaast halen ze ook voordeel uit de container- en tilingfuncties en de procesautomatisering. De Adobe PDF Print Engine speelt een sleutelrol in de superieure prestaties van de producten.

De Ricoh Pro L5100e serie is vanaf 1 december beschikbaar in Europa.