SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

24-06-2022

Reclamemast A15 houdt gemeenteraad Papendrecht bezig

Zonder problemen geplaatst: reclamemast Maastricht Airport. Foto: Hillenaar

De Papendrechtse wethouder Arno Janssen wil graag een reclamemast langs de A15 bij zijn gemeente. Dat kan jaarlijks 45 duizend euro opleveren. GroenLinks ligt dwars: “De opbrengst is klein bier.”

Het zou een simpele manier zijn om jaarlijks tienduizenden euro’s te genereren, zo’n reclamemast langs een drukke weg. Dan hoeft er ook minder bezuinigd te worden. Iedereen blij. Of?

Andere inzichten
Een jaar later blijkt de gemeente Papendrecht zoveel bezuinigd te hebben dat de tekorten flink geslonken zijn en dat is voor GroenLinks het sein om het plan voor de reclamemast van de gemeentelijke tafel te vegen. De partij komt na een jaar ineens tot andere inzichten; de mast zorgt voor lichtoverlast voor mens en dier en de verkeersveiligheid gaat er niet op vooruit omdat automobilisten worden afgeleid, aldus GroenLinks gemeenteraadslid Chris Grimmius die ook signaleert dat er vanuit het dorp veel weerstand is tegen het plan. En de verwachte opbrengst? “Ach, klein bier”, aldus Grimmius.

Motie
Er tekent zich intussen een nipte meerderheid af tegen de mast, maar wethouder Janssen wil het plan toch doorzetten. Om omwondenden tegemoet te komen belooft hij ervoor te zorgen dat het licht ’s avonds en ’s nachts gedimd wordt. GroenLinks is niet onder de indruk en komt waarschijnlijk binnenkort met een motie om het plan in de prullenbak te gooien.