SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

03-02-2023

Reclameborden moeten na tientallen jaren weg

Foto: Den Haag FM

De Haagse poelier Victor Meijer heeft onlangs zijn reclameborden weg moeten halen van het plein voor de deur van zijn winkel.

Boa’s vertelden hem dat deze niet voor zijn winkel mogen staan omdat hij er geen vergunning voor heeft. “Het is toch raar dat als je iets vijftig jaar doet, dat er dan iemand langskomt om te vertellen dat het niet mag”, zegt Meijer. “Ze staan niemand in de weg.”

Reclamebordjes
De boa’s waarschuwden hem dat ze terug zouden komen voor een controle. Daarop besloot Meijer over te gaan tot een ludieke actie: op de plek waar voorheen de reclameborden stonden, stonden afgelopen weekend twee hele kleine reclameborden. “De handhaving is uiteindelijk niet langsgekomen, maar er kwamen wel veel mensen langs om te laten zien dat ze het er niet mee eens zijn.” Klachten van buurtbewoners zijn er nooit geweest, zegt hij. Een van de borden staat aan de rand van een speciale lijn die blinden gebruiken voor oriĆ«ntatie.

Functionele borden
De poelier vindt dat de reclameborden meerdere functies hebben: reclame voor zijn winkel en voorkomen dat scooteraars en fietsers over de stoep voor de deur van zijn winkel kunnen rijden. “De weg wordt constant afgesneden hier, waardoor er fietsers en scooteraars over de stoep heen razen”, aldus Meijer. “De borden hielden dat verkeer tegen, daarom zetten we ze daar ook neer.”

“Nooit controle gehad”
In al die jaren is er volgens de poelier nooit gecontroleerd of hij in het bezit is van een uitstallingsvergunning. “Dit is de eerste keer dat ik op m’n vingers ben getikt.” Als hij de borden weer zou willen plaatsen dan moet er een vergunning aangevraagd worden. Dat kost 211 euro en daarnaast moet hij ook nog huur betalen. “Dat ga ik niet betalen. Als poelier kies ik eieren voor m’n geld.”

Bron: Den Haag FM