SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

15-03-2023

Q-lite energiezuinige displays

Q-lite, de Belgisch-Nederlandse producent van digitale displays, heeft naar eigen zeggen vorig jaar een omzetstijging van 25% gerealiseerd, onder meer in duurzame displays.

Door de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis verschuift de focus van de klant meer naar de levensduur en energiezuinigheid van producten in plaats van de aankoopprijs. Dankzij deze shift ziet ook Q-lite een stijging in bestellingen van haar duurzame displays.

Totale life cycle kosten dalen
Q-lite past al langer het principe van circulariteit toe bij het ontwikkelen van haar digitale schermen. Hierdoor daalt de CO2- & materiaal-impact aanzienlijk, maar worden de schermen vaak iets duurder bij aankoop. De energiecrisis heeft er intussen voor gezorgd dat geïnteresseerden toch minder naar die aankoopprijs kijken en meer naar de mogelijke kosten tijdens de levensduur van de digitale schermen, merkt de fabrikant. “De energiecrisis maakt het nu ook mogelijk om enkele innovaties op vlak van energie-efficiëntie door te voeren die in eerste instantie niet rendabel waren”, zegt duurzaamheidsmanager Jeroen Raeijmaekers. “Klanten kijken nu echt naar het volledige plaatje.”

Tot 40% energiereductie
“Bij onze indooroplossingen, zoals de boardroomschermen, konden we een energiereductie van gemiddeld 15% behalen”, zegt Raeijmaekers. “Bij bepaalde reeksen van onze outdoorschermen konden we het energieverbruik nu tot wel 40% inperken.” Door de scherpe focus op duurzaamheid, innovatie en het aanbieden van een totaaloplossing wint de fabrikant van LED-schermen op alle fronten aan marktaandeel.