SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

05-06-2020

PVC-vrij textielbehang voor sublimatie op 320 cm

Feminine bedroom interior with forest inspired decorations and geometric bedding

Texo Trade Services (TTS), transfer printmedia en groot formaat bedrukbaar textiel, brengt een nieuw textielbehang op de markt: MuroSubli®. Volgens TTS de enige wandbekleding van textiel die met directe en transfersublimatie, maar ook met UV, kan worden geprint op maximaal 320 cm. Voor het behangen en aankleden van allerlei wanden, beurzen en decors. Hoewel beurzen en andere grote events momenteel niet doorgaan, gebruiken veel mensen deze coronaperiode om hun woningen en kantoren op te knappen en te verfraaien. Daar speelt het bedrijf met dit product op in.

Wandbekleding bedrukt met UV-drogende inkten heeft als nadeel dat de inkt niet reukloos is en latex heeft als nadeel dat de inkt gevoelig is voor krassen en niet kan worden schoongemaakt, aldus TTS. Verder heeft latex inkt een relatief beperkt kleurbereik. Klachten over een ondergrond die doorschijnt en veel zichtbare naden – vooral bij grotere oppervlakten – zijn ook veelgehoord. Het PVC-vrije textielbehang MuroSubli® heeft deze nadelen niet, claimt TTS. Het is de enige textiel wandbekleding die met directe of transfersublimatie kan worden bedrukt. Hierdoor is de bedrukking reukloos en het kleurbereik zeer groot en kan het (foto)behang naar eigen voorkeur worden vormgegeven. Omdat de kleur in het polyester zit, kunnen de inkten er niet afgaan. Ze blijven prachtig. Het textiel is ook heel makkelijk schoon te maken. Bovendien heeft de achterzijde een grijze coating waardoor de ondergrond niet doorschijnt.

MuroSubli® is leverbaar in rolbreedtes van 320 en 160 cm en 50 meter lengte. Het resultaat met MuroSubli® is strak, want het rekt niet uit, kreukelt niet en rafelt niet. Bovendien heeft het een semi-matte finish en dat maakt dat het (ook) geschikt is voor ruimtes met veel licht.

TTS introduceert binnenkort ook MuroSubli® WR. Deze versie van het textielbehang heeft alle bovenstaande voordelen plus de eigenschap dat het water- en vuilafstotend is. MuroSubli® en MuroSubli® WR zijn PVC-vrij en DIN4102 B1-gecertificeerd, aldus TTS.