SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

03-11-2021

Publima neemt Elbo Signs over

Luc Steegmans (links) en Koen Bossuyt

Nadat ze vorig jaar hun intrek namen in een nieuw hoofdkwartier in Zwevegem én het Nederlandse Glaifa overnamen, breidt Publima opnieuw uit met de overname van Elbo Signs uit Limburg. “Met uitvalsbasissen in Kortrijk, Tilburg en Hasselt kunnen we nu een nóg betere service bieden in heel België”, aldus bestuurder Koen Bossuyt.

Bij Publima, opgericht in 1966,  staat sinds 2010 Bossuyt (50) aan het roer en vooral de laatste jaren is de groei van het bedrijf duidelijk zichtbaar. Zo verhuisde Publima vorig jaar van Oudenaarde naar bedrijfszone De Pluim in Zwevegem, waar ze een creatieve en volledig CO²-neutrale productiehal bouwden. Eerder dat jaar was er ook al de overname van het Nederlandse Glaifa, waardoor het bedrijf uitgroeide tot een van de marktleiders in de Benelux.

Naam Elbo Signs blijft
Eind 2021 is Publima dus opnieuw aan uitbreiding toe, ditmaal met de overname van Elbo Signs uit Hasselt. “Elbo Signs was het kind van eigenaar Luc Steegmans en dus zocht hij iemand om de toekomst te verzekeren én terwijl de eigenheid van het bedrijf te behouden”, zegt Bossuyt. Luc is inmiddels 69 en kreeg de voorbije jaren af te rekenen met gezondheidsproblemen. We zijn dus heel blij dat we met Publima een oplossing kunnen bieden. Elbo Signs heeft namelijk dezelfde waarden als wij, waarbij kwaliteit steeds voorop staat, en zelfs een nog rijkere geschiedenis. Het bedrijf bestaat namelijk al sinds 1952.”
Ondanks de overname blijft de naam Elbo Signs behouden. Bossuyt: “Elbo Signs is nu in heel België aan de slag en dat blijft zo, maar het zwaartepunt ligt natuurlijk in Limburg. Met uitvalsbasissen in Kortrijk, Hasselt en Tilburg hebben wij met onze groep alvast een nog betere dekking van België, waardoor we een optimale service kunnen aanbieden aan al onze klanten.”

Vernieuwing Ring Kortrijk
Publima, Glaifa en Elbo Signs zijn gespecialiseerd in alle vormen van licht- en gevelreclame. Op die manier helpen ze talloze bedrijven, groot én klein, om zichzelf in de kijker te zetten. Zo zijn ze momenteel volop bezig met de modernisering van winkelcentra Ring Kortrijk en Malinas in Mechelen. Het doel is om kwalitatief maatwerk tegen betaalbare prijzen te realiseren. Vandaar ook de investering in de nieuwe state-of-the-artfabriek, waar volop ingezet wordt op efficiënte processen. Zo wil men de missie voortzetten met zowel Publima, Glaifa als nu ook Elbo Signs.