SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

23-03-2022

Print.com introduceert inkjet en nanoprint

Print.com introduceert twee nieuwe druktechnieken in zijn bestelomgeving: inkjet en Nanography® (nanoprint).

Beide zijn digitale technieken, met name geschikt voor printproducten zoals flyers, folders en posters, tot een formaat van 100 x 70 centimeter.

Next generation in print
Print.com is naar eigen zeggen wereldwijd een van de eerste online printplatforms dat deze technieken aanbiedt. Gebruikers kunnen zelf kiezen voor de techniek die hun voorkeur heeft, op basis van prijs, maatvoering en kwaliteit. De introductie van inkjet en nanoprint komt bovenop de opties waarover klanten van Print.com nu al beschikken, waaronder offset, HP Indigo, zeef- en sublimatiedruk en large format print. De toevoeging is voor Print.com de volgende stap in het realiseren van zijn missie: de nieuwe generatie print online beschikbaar maken in een overzichtelijke bestelomgeving.

Inkjet: interessant bij lage oplages
De voordelen van inkjet voor small format print zijn met name zichtbaar bij lagere en middelgrote oplages. Een snelle productietijd, lage machineprijs en relatief goedkope inkt maken inkjet een goed alternatief voor bijvoorbeeld HP Indigo. Klanten van Print.com maken zelf een keuze voor HP Indigo, offset of inkjet op basis van prijs en de gewenste kwaliteit van het eindresultaat.

Nanoprint: grootformaat digital printing
Nanoprint is de nieuwste innovatie in digital printing. De techniek is interessant bij grootformaat print. Waar HP Indigo een maximaal formaat kent van 70 x 50 centimeter, biedt Print.com nanoprint aan op een formaat van 100 x 70 centimeter. Nanoprint is op het moment alleen beschikbaar voor gecoat papier met een gewicht tot en met 250 gr/m². Print.com wil de techniek in de toekomst voor een bredere range van substraten beschikbaar maken. Een groot voordeel van nanoprint is variabel printen: klanten van Print.com kunnen met deze optie meerdere designs combineren in één bestelling.

Machinepark
Voor inkjetopdrachten beschikt Print.com in zijn eigen drukkerij, Kampert Nauta in Oss, over een Canon VarioPRINT iX. Voor Nanographic Printing® maakt het gebruik van een Landa S10 Nanography® machine bij zusterbedrijf Koninklijke drukkerij Em. de Jong. Voor Print.com speelt het insourcen van printopdrachten een sleutelrol in het bewaken en verbeteren van kwaliteit en levertijd.

Samples vergelijken
Meer weten over de verschillen tussen nanoprint, inkjet, offset of HP Indigo? In het Print.com lookbook PRINT zijn samples van de verschillende druktechnieken overzichtelijk samengebracht.