SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

13-01-2021

Prestatieverhoging Trotec Speedy

Speedy 300

De Speedy 100 en Speedy 300 lasergraveersystemen van Trotec zijn verder ontwikkeld met als doel het werk van de lasergebruikers nog eenvoudiger, sneller en rendabeler te maken.

De nieuw ontwikkelde CeramiCore®-laserbrontechnologie voor de Speedy 100 en 300 maakt het mogelijk om de fijnste structuren, lijnen en karakters te lasergraveren dankzij een zeer kleine straaldiameter. Bovendien is een homogeen graveeruiterlijk over het hele werkgebied gegarandeerd, aldus Trotec. Deze technologie was al standaard voor een hoger laservermogen en is nu dus ook beschikbaar voor 30 en 45 watt. Het innovatieve en gepatenteerde laserbronconcept staat voor stabiliteit, hoge graveerkwaliteit en een lange levensduur. De behuizing van de bron, waar de laserstraal wordt opgewekt, is gemaakt van 100% keramiek.

OptiMotion™ is nu ook beschikbaar voor Speedy 100 en 300. Hiermee zoekt de lasermachine automatisch naar de optimale snelheidsparameters. Met andere woorden: de gebruiker hoeft alleen het vermogen en de snelheid te bepalen die nodig zijn om door het materiaal te snijden of om te vectorgraveren – ongeacht de snijgeometrie. Bij het verwerken van de taak past OptiMotion™ de snelheid en de versnelling in real time aan, afhankelijk van de geometrie.

Wat veiligheidseisen betreft: De sleutelschakelaar en noodknop op de nieuwe Speedy 100 en 300 zijn nu naast het toetsenbord geplaatst, zodat het laserproces in gevaarlijke situaties direct kan worden gestopt. Bovendien is er een nieuw uniform toetsenbord geïmplementeerd met een intuïtieve indeling van de symbolen, inclusief haptische elementen voor blindbediening.

De nieuw geïntegreerde LED-verlichting zorgt voor een gelijkmatige verlichting van het werkgebied. Dit verbetert het comfort voor de gebruiker en maakt ook een snellere instelling van het graveer- en snijwerk mogelijk.