SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

26-10-2020

Platimex investeert in Anapurna H1650i LED

Links Jeroen de Jong (eigenaar Platimex), rechts Olaf Zuijdendorp (inkjetapplicatiespecialist Agfa)

Signmaker Platimex uit Mijdrecht kocht onlangs een Anapurna H1650i LED met geautomatiseerde workflow, de kleinste hybride UV LED inkjetprinter van Agfa. Hij bestaat in een zes- en een vierkleurenversie + wit en maakt hoogkwalitatieve prints op zowel rolmateriaal als platen tot 165 cm breed. De witte inkt maakt het mogelijk om transparant materiaal voor backlittoepassingen te bedrukken of wit als steunkleur te gebruiken. Net als de andere inkjetprinters van Agfa wordt deze machine aangedreven door Agfa’s Asanti-workflow. Agfa’s ‘Thin Ink Layer’-technologie zorgt voor een laag inktverbruik.

Jeroen De Jong, eigenaar van Platimex kocht veel UV-prints in maar was niet altjd tevreden over de kwaliteit. “Met deze nieuwe printer kunnen we nu ook de allerhoogste kwaliteit op rol en plaat leveren”, aldus eigenaar Jeroen de Jong. Met de multi-layer- en witte-inkt-functie ziet hij veel mogelijkheden: “Tot vijf lagen kunnen in één doorgang geprint worden. Zeker voor luxe raamfolies geeft dit ongekende mogelijkheden.”

Platimex levert veel outdoorreclamewerk. De Agfa-inkten kennen onbeschermd een lichtechtheid van 2 tot 3 jaar voor buitengebruik en beschermt tot wel 15 jaar, aldus Agfa. De Jong: “Door direct op plaat te printen besparen we op media en tijd. Door de extreem lange levensduur van de inkten zien we nieuwe kansen zoals duurzame wegbewijzering en gevelbeplating.”
Samen met de printerinvestering is gekozen voor Agfa’s Asanti PDF-printworkflow. Asanti zorgt voor een probleemloze, geautomatiseerde bestandverwerking en heeft een krachtige Adobe PDF RIP Engine aan boord. Zelf een kleurprofiel maken kost 20 minuten.