SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

20-12-2022

Pixia distributeur Vanguard printers

Jeroen van Dortmont van Pixia (l) en Pedro Overmeer van Durst Benelux

Durst Benelux maakt bekend dat de Vanguard printerserie per 1 januari vertegenwoordigd wordt door Pixia.

Eind 2020 verwierf de Durst Group uit Brixen (IT) een meerderheidsbelang in het Amerikaanse Vanguard Digital Printing Systems. Vanguard is in betrekkelijk korte tijd met meer dan 900 installaties marktleider in de USA geworden, aldus Durst. Het Amerikaanse businessmodel wordt nu uitgerold over de Europese landen.

Gat opvullen
Vanguard is fabrikant van printsystemen voor de signage-, decoratie-, industriële- en verpakkingssector. Het productgamma bestaat uit middensegment uv led flatbed printers in het formaat tot 3 x 2 meter en uv led rolprinters met een mediabreedte van maximaal 320 cm.
“In de laatste jaren is er een groot gat ontstaan tussen de middensegment- en hoogvolume printers”, legt Pedro Overmeer, Business Development Manager van Durst Benelux, uit. “Hierdoor is het voor bedrijven in het middensegment lastig om in volume en prijs aan te blijven haken. Investeren in een printer die 6 jaar geleden even snel is als zijn opvolger is niet logisch. Alle Vanguard modellen zijn gebouwd op groei en zijn schaalbaar. Binnen een werkdag kan een Vanguard printer geüpgraded worden naar dubbele snelheid of voorzien van wit- of vernisoptie. Bandingvrije volvlakproducties – want daar gaat het tegenwoordig om – lopen van 30 m2/u op de VR5 serie tot ruim 250 m2/u op de VK modellen.”

Milieuvriendelijk
Pixia, internationaal distributeur van grootformaat printers, printmedia, lamineer-, magneet- en interieurfolies, onderscheidt zich al 12,5 jaar in de distributie van unieke, vernieuwende folies. In de afgelopen jaren kwam daar nadrukkelijk de focus op milieuvriendelijkere printmedia bij. Haar brede materiaal- en marktkennis heeft Vanguard/Durst ervan overtuigd dat Pixia de meest geschikte partner is.
In de USA heeft Vanguard een brede ervaring opgedaan op de installed base. De printers worden voortdurend gemonitord en storingen worden in de meeste gevallen remote opgelost. Toekomstige Benelux installaties, opleiding en alle service interventies zullen worden uitgevoerd door het achtkoppige Durst Benelux serviceteam.