SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

06-12-2021

Opvallende portretten in Leiden

Sinds begin december is in Leiden een nieuw kunstwerk te bewonderen van fotograaf Rob Overmeer, onder de noemer ‘De stijl van de stad’.

Voormalig stadsfotograaf Rob Overmeer portretteerde voor dit kunstwerk 25 toonaangevende Leidenaars, waaronder weinig verwonderlijk in deze universiteitsstad, 12 wetenschappers. De fotopanelen zijn gerealiseerd en gemonteerd door Blomsma Print & Sign. Deze gevel visuals zijn door Blomsma bevestigd aan de gevels van het Achmea-gebouw bij Leiden Centraal.

‘Leidenaars van nu’
Het initiatief van het kunstwerk komt van de Leidse architect Fons Verheijen. In samenwerking met het Lucas van Leyden Fonds is gekozen voor ‘Leidenaars van nu’. Er is gezocht naar mannen en vrouwen, jong en oud, wit en gekleurd, uit de kunst, de wetenschap, de sport. Op de gevel visuals zijn de gezichten te zien van onder andere hoogleraar Ewine van Dishoeck, journalist Thomas Erdbrink, komiek Jochem Myjer en DJ Armin van Buuren.

Natuursteen
De 25 portretten haalden niet alleen het plaatselijke nieuws maar konden ook op belangstelling van landelijke nieuwsmedia rekenen. De foto’s van Studio Rob Overmeer zijn in hoge resolutie aangeleverd aan Blomsma Print & Sign. Ze zijn vervolgens geprint op folies van 3M en voorzien van eiglans beschermlaminaat. De folies zijn direct op het natuursteen aangebracht. Voor dit project heeft Blomsma Print & Sign de nodige vergunningen geregeld, zoals het aanvragen van de vergunning bij ProRail voor werken nabij het spoor.