SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

09-02-2021

Nieuwe textielprinters Mimaki

De nieuwste toevoeging in de 100-reeks: de TS100-1600.

Mimaki introduceert twee nieuwe textielprinters, de Mimaki TS100-1600 en de Tiger-1800B MkIII. De TS100-1600 is een toevoeging aan de 100-serie, volgens de fabrikant bedoeld voor degenen die sublimatie willen toevoegen of hun productiecapaciteit willen uitbreiden. De Tiger-1800B MkIII is volgens Mimaki een uiterst snelle, hoog-volume industriële textielprinter.

TS100-1600
Vanaf april 2021 in de EMEA beschikbaar. Hij heeft een afdrukbreedte van 1600 mm en een maximale snelheid van 70 m²/u. Door de 1 liter inktfles hoeft inkt minder vaak te worden vervangen dat moet bijdragen aan een stabiele, continue werking. De printer heeft diverse Mimaki-functies, waaronder NCU (Nozzle Check Unit)1, en NRS (Nozzle Recovery System)2 en de DAS (Dot Adjustment System). De laatste functie corrigeert de dot-positie automatisch en voert de mate van correctie automatisch in, zodat de operator minder hoeft te doen. De RIP-software RasterLink 7 wordt standaard meegeleverd, maar er kan ook gekozen worden om TxLink4 toe te voegen. Dat is een ander origineel RIP-softwareplatform van Mimaki.

Tiger-1800B MkIII
Volgens Mimaki een hoogwaardige direct-op-textiel- (reactief of directe sublimatie) of sublimatietransfer-printoplossing. Bij het ontwerp stonden betrouwbaarheid en printnauwkeurigheid voorop. Hij beschikt over nieuwe softwaremogelijkheden waarmee de productiviteit toeneemt en de downtime afneemt. De nieuwe mogelijkheden van de Tiger-1800B MkIII omvatten de ‘Mimaki Printer Controller’ (MPC)-software. Dit platform is ontworpen voor gebruiksgemak en zorgt ervoor dat gebruikers gegevens kunnen opstellen, bedienen en uitvoeren met een eenvoudige one-touchbediening. Met zijn intuïtieve interface en functionaliteit kunnen gebruikers ’s nachts gemakkelijk geautomatiseerde handelingen laten uitvoeren met verschillende instellingen voor de printwachtrij. De herstelfunctie voor spuitmondjes vermindert de downtime nog verder, omdat de productie kan worden voortgezet wanneer de printer een defecte spuitmond opmerkt.
De Tiger-1800B MkIII wordt ook ondersteund door de nieuwste ‘TxLink4’-software. Zijn nieuwe ‘Parallelle RIP-functie’ kan onmiddellijk meerdere reeksen printgegevens beheren om de productiviteit te maximaliseren, en de ‘Variabele printfunctie’ biedt printers de flexibiliteit om innovatievere, creatieve kledingtoepassingen te produceren.