SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

13-01-2022

Nieuwe serie Mutoh XpertJet Pro

Mutoh heeft een nieuwe generatie digitale inkjetprinters gelanceerd, de XPJ-1341SR Pro (137 cm) en XPJ-1641SR Pro (162 cm).

Beide single head CMYK-printers zijn uitgerust met een nieuwe printkoptechnologie, een nieuw weaving algoritme en Mutoh’s originele VerteLith RIP-software, waardoor zowel de printkwaliteit als de printsnelheid aanzienlijk verbeterd zouden zijn. De printers zijn ook voorzien van automatische uitlijning om een ononderbroken productie en een consistente kwaliteit te garanderen. De XpertJet 1341SR Pro is de opvolger van de ValueJet 1324X, de XpertJet 1641SR Pro is de opvolger van de XpertJet 1641SR.

Hoogwaardige volumeproducties
De Mutoh XpertJet Pro-printers zijn bedoeld voor de productie van hoogwaardige volumeproducties van sign & display graphics voor langdurig buitengebruik en duurzame prints voor binnengebruik. Dankzij de MS31/MS41-inkten met GREENGUARD Gold-certificaat van Mutoh kan de output worden gebruikt in een volledige binnenruimte, zelfs in gevoelige omgevingen zoals scholen en ziekenhuizen.

Optimale nauwkeurigheid
De combinatie van Mutoh’s nieuwe extra brede AccuFine-printkop met 1600 spuitmondjes met de vierde generatie i-screen weaving en de originele VerteLith RIP-software van Mutoh moeten een optimale nauwkeurigheid bij het plaatsen van druppels bieden. De nieuwe XpertJet Pro-serie is van al deze technologieën voorzien. De nieuwe printkop garandeert volgens Mutoh een betere dropkwaliteit en een perfecte positionering van de druppels. De i-screen weavingtechnologie in de firmware van de Pro-serie maakt gebruik van de verhoogde druppelkwaliteit om zo banding nog meer te onderdrukken. De door VerteLith ontwikkelde Clear Tone zorgt voor nog betere gradiënten en huidtinten, zelfs bij een 4-kleurenopstelling, zonder enige ruis.

Sneller en beter
Het belangrijkste is dat gebruikers een aanzienlijke kwaliteits- en snelheidsvooruitgang behalen ten opzichte van vorige generaties en dit in alle printmodi. Als vergelijking kan tellen dat de XPJ-1341SR Pro tot 212% sneller is dan de VJ-1324X. De XPJ-1641SR Pro is dan weer tot 201% sneller dan de XPJ-1641SR. Dit alles is te danken aan de exclusieve combinatie van de door Mutoh in eigen huis ontwikkelde technologieën.

De XPJ-1341SR Pro- en XPJ-1641SR Pro-printers zullen door Mutoh Europe in de hele EMEA-regio op de markt worden gebracht via het bestaande netwerk van gecertificeerde distributeurs.