SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

03-05-2021

Nieuwe pvc-vrije printmedia bij Filmolux

Het FILMOeco assortiment omvat indoor en outdoor banners en materialen voor lichtbakken of gevelreclame.

Met de lancering van de nieuwe Kavalan producten laat de Filmolux Groep zien dat duurzaamheid hoog op haar agenda staat.

Het nieuwe, innovatieve gamma van de Taiwanese fabrikant TAYA is gebaseerd op een PET-weefsel met een pvc-vrije coating en is volledig recyclebaar. Uitstekende compatibiliteit met de meeste printtechnologie├źn en uitstekende bedrukbaarheid maken dit assortiment een goede keuze voor vele toepassingen, aldus Filmolux. De lijn omvat in- en outdoor banners en materialen voor lichtbakken en gevelreclame. Speciale anti-curling producten als pvc-vrije alternatieven voor gebruik in roll-ups maken ook deel uit van het portfolio. Bovendien biedt FILMOeco Kavalan high-end materialen voor wanddecoratie, speciaal ontworpen voor architecten, interieurontwerpers en creatieve reclamebureaus.

Milieuvriendelijk
Maar waarop het FILMOeco Kavalan portfolio zich volgens Filmolux echt onderscheidt is milieuvriendelijkheid. Volgens de fabrikant bestaan Kavalan producten “voor 0% uit pvc en is het 100% schoon”. De materialen zijn volledig recyclebaar of kunnen veilig worden verwerkt in een afvalenergiecentrale. Het materiaal is ook veilig voor het milieu mocht het op stortplaatsen terechtkomen. De duurzame Kavalan-producten hebben een coating op waterbasis, die ideaal is voor binnen- en buitengebruik.

Latexinkt compatibel
Het FILMOeco Kavalan portfolio omvat 20 producten. Het is verkrijgbaar bij alle Filmolux filialen in dezelfde kwaliteit en veelal in identieke maten van 160 cm tot 500 cm. Dit zorgt voor een vlotte uitvoering van reclamecampagnes in heel Europa, aldus Filmolux. Afhankelijk van het product zijn de materialen compatibel met alle generaties latexinkten, UVgel- en UV-uithardende inkten. Bijna alle producten zijn voorzien van gangbare brandveiligheidscertificaten zoals B1 en/of EN13501.