SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

19-10-2022

Nieuwe HP latex printers

De HP Latex 2700W

HP breidt haar printeraanbod uit met twee nieuwe latex aanwinsten, de HP Latex 2700 en 2700W.

Deze printers drukken af op een maximale breedte van 3,2 meter en zijn uitgerust met de vierde generatie HP latex inkten die we al kennen van de hybride Latex R-series en de HP Latex 700- en 800 series.

Meer detaillering
Standaard is de HP Latex 2700 uitgerust met CMYK, Lc, Mc Optimizer en Overcoat, geleverd in verpakkingen van 5 liter. Deze vierde generatie inkten hebben een tot 30% groter color gamut dan de voorgaande generatie en de gebruikte printkoppen (2 per kleur) zorgen voor meer detaillering in de print. De HP Latex 2700W voegt daar witte inkt aan toe die in een 3 liter verpakking wordt geleverd. De koppen voor de witte inkt worden, als er geen gebruik van wordt gemaakt, in een speciaal kabinet onder gebracht waardoor verspilling van inkt wordt voorkomen.

Duurzaam
HP is er veel aan gelegen om haar producten zo duurzaam mogelijk te maken. De vierde generatie latex inkten hebben UL ECOLOGO certificering, terwijl ze ook voldoen aan de UL GREENGUARD GOLD en speelgoedveiligheidseisen. Hierdoor kunnen Print Service Providers opdrachten aannemen in zelfs de meest kritische toepassingen zoals het inrichten van ruimtes in kinderdagverblijven of ziekenhuizen.
HP gebruikt voor het verpakken van de inkten, net als bij de HP Latex 700 en 800 series, de Eco-Carton-inktverpakking op kartonbasis waarmee het gebruik van plastic wordt gereduceerd. Er wordt hierbij 100% gerecyclede en recyclebare kartonnen verpakkingen gebruikt, terwijl de gerecyclede kunststoffen in de verpakking afkomstig zijn uit HP’s gesloten recyclingprocessen, post-consumer drankflessen en door UL-Solutions gevalideerde uit de oceaan geviste plastics.

Een uitgebreid artikel over deze printers leest u in het aankomende nummer van SignPro Benelux die binnenkort verschijnt.