SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

17-09-2020

Nieuwe Direct to Garment-textielprinter

Ricoh introduceert de Ricoh Ri 2000 Direct to Garment-printer (DTG) voor (gepersonaliseerd) printen op textiel. Met een hogere productiviteit, een optimale werking en gebruiksgemak, aldus de fabrikant. De printer ondersteunt de productie van promotionele en gepersonaliseerde artikelen.

Van traditionele T-shirts en stoffen tassen tot uiteenlopende canvasschoenen, baseballpetten of shirts met lange mouwen: de Ricoh Ri 2000 kan met een resolutie van 1200 x 1200 dpi een breed scala aan textielproducten van prints voorzien. Daarnaast kan de printer ook de productie van textielen mondmaskers en veiligheidshesjes ondersteunen. Dankzij de flexibiliteit van het magnetische mechanisme met snel verwisselbare inlegplaten en de automatische aanpassing van de plaathoogte kan er eenvoudig worden gewisseld tussen verschillende soorten artikelen.

Lucas Stevens, Product Marketeer Commercial and Industrial Printing, Ricoh Nederland: “Tijdens de productontwikkeling hebben we nauw samengewerkt met voorlopers in de continu groeiende DTG-markt. Nu we deze kant-en-klare DTG-oplossing introduceren, kunnen onze klanten er de vruchten van plukken. De Ri 2000 voldoet aan de behoeften van innovatieve digitale printbedrijven en online kledingretailers, die maatwerkartikelen aanbieden. Daarnaast stelt de printer traditionele spelers in staat om hun aanbod uit te breiden met de mogelijkheid om textiel digitaal van bedrukkingen te voorzien. Met deze nieuwe aanwinst versterken we bij Ricoh ons DTG-portfolio, dat bijvoorbeeld al de Ri 100 en de Ri 1000 voor textieldrukproducties bevat.”

De ColorGATE Textile Productionserver maakt kleurconsistente resultaten, automatisering van productieworkflows en creatie van witte lagen voor het bedrukken van donkere kledingstukken mogelijk. Continue bewaking van de inkttoevoer, temperatuur en vochtigheidsniveaus zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk menselijke tussenkomst vereist is. Voor alle taken die niet geautomatiseerd verlopen, biedt het 7-inch touchscreen display intuïtieve begeleiding met bijvoorbeeld onderhoudsmeldingen. Geautomatiseerde reiniging en een innovatieve houder voor printkopreiniging vereenvoudigen onderhoud en maken het overbodig om de spuitmonden van de printkoppen handmatig te onderhouden.

De Ricoh Ri 2000 is vanaf november beschikbaar in Europa.