SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

04-06-2020

Nieuw bezoekers beheer systeem van Philips PDS

Philips Professional Display Solutions introduceert een nieuwe, intelligente wachtrij management oplossing om veilig afstand te bewaren in openbare ruimten zoals winkels, supermarkten, musea en bioscopen. Afstand bewaren neemt een steeds belangrijkere plaats in in ons dagelijkse bestaan en Philips PDS speelt hierop in met oplossingen om wachtrijen te beheren en bijvoorbeeld mensen te tellen, zolang er nog een restrictie geldt voor een maximaal aantal klanten/bezoekers in een ruimte. Exclusief ontworpen voor locaties in EMEA (Europa, Midden Oosten en Afrika) om de gezondheid en veiligheid van bezoekers en personeel te monitoren en te waarborgen. Er wordt al bij een aantal Philips PDS klanten getest in landen in heel Europa.

Philips PDS heeft dankzij haar samenwerking met wereldwijde soft- en hardware leveranciers en haar Android beeldschermen de mogelijkheid om dergelijke systemen kosteneffectief en eenvoudig te installeren, aldus het bedrijf. De systemen bieden inzicht in het aantal bezoekers dat een gebouw binnenkomt en verlaat en klanten zien direct of het verantwoord is om wel of niet naar binnen te gaan. Er kan ook via audio info worden verstrekt en er is zelfs een stoplichtsysteem (rood, oranje en groen). Slimme camera’s bij ingangen tellen mensen en het camerasysteem is uit te breiden naar andere delen van een gebouw. Dit kan worden gebruikt om info over wachttijden te delen, maar biedt ook de mogelijkheid de info uit te breiden met reclame op extra displays die geplaatst kunnen worden langs wachtrijen. Het kan zelfs automatisch deuren openen en sluiten op basis van bezettingscapaciteit.

Kersten Retail Techniek, een van de grootste retailinstallateurs in de Benelux – die enkele van ’s werelds toonaangevende merken ondersteunt waaronder H&M, Primark, Footlocker, Douglas, the Sting en Van Haren (Deichmann) is al bezig met de introductie van dit systeem in winkels, terwijl er gesprekken plaatsvinden met een aantal toonaangevende organisaties in het Verenigd Koninkrijk en Europa.