SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

30-09-2020

Nieuw instapmodel textielprinten

De ML-8000 is Epson’s nieuwe instapmodel in de Monna Lisa-serie met acht nieuwe PrecisionCore-printkoppen. De printer combineert Epson’s nieuwste inkjetprint- en fabricagetechnologieën in één product. De gemiddelde printsnelheid bedraagt 155 m² per uur, met een maximum tot 250 m², afhankelijk van dpi, 1 of 2 pass en halftoonlagen.

De ML-8000 is volgens Epson een innovatieve digitale textielprinter die uitblinkt op het gebied van printkwaliteit, productiviteit, en stabiliteit met minimale uitvaltijd. De bediening is eenvoudig en de prijs ‘betaalbaar’ (bij navraag was er nog niemand bereikbaar die iets over een prijs kon zeggen, red.).

Epson belooft met deze printer een superieure beeldkwaliteit. Epson’s exclusieve Microweave en Lookup Table (LUT)-technologieën verminderen banding en korreligheid, en de geavanceerde nieuwe Multi-Layer Halftone-technologie (MLHT), die het halftoonpatroon op elke laag randomiseert, vermindert beelddegradatie als gevolg van een verkeerde uitlijning van de punten, aldus het persbericht. Dynamic Alignment Stabilizer (DAS)-technologie zorgt voor een stabiele printkwaliteit door golfvormen op elke afzonderlijke printkopchip te regelen. Dit zorgt voor een hogere nauwkeurigheid van de puntplaatsing en een meer uniforme puntdichtheid bij elke doorgang. De ML-8000 beschikt bovendien over symmetrische kleuruitlijning voor een consistente volgorde van kleuroverlapping bij bi-directioneel low-pass-printen. De Accurate Belt Position Control (ABPC)-technologie detecteert automatisch de invoerafstand voor een zeer nauwkeurige textieldoorvoer. Het resultaat is optimale kwaliteit en snelheid, met een superieure reproductie van kleurgradaties, kleine details en complexe geometrische patronen.

De geavanceerde reinigingsmechanismen en geautomatiseerde afstelfuncties zorgen voor betrouwbaarheid en een hoge beschikbaarheid voor gebruik. Een pluizensysteem blaast pluisjes van het stofoppervlak voordat ze in het printgebied terechtkomen en een extractiesysteem voorkomt dat inktnevel zich aan het oppervlak van de spuitmond hecht. De nozzle-verificatietechnologie (NVT) detecteert ontbrekende punten die wijzen op verstopping van de spuitmond en past de inkttoevoer aan om de beeldkwaliteit te behouden en printfouten te verminderen. Een eenvoudig te vervangen stoffen wisserrol veegt continu en automatisch de spuitopeningen van de printkop schoon, wat resulteert in minder handmatig onderhoud. De nauwkeurige uitlijningstechnologie van de printkoppen zorgt ervoor dat operators de printkoppen snel kunnen vervangen.

Het gebruiksgemak wordt nog verder verhoogd door een 9-inch LCD-touchscreen dat de printerstatus, de gebruiksinstructies en de onderhoudsprocedures weergeeft. Dankzij de dubbele 10-liter of 3-liter inktpatronen, die tijdens gebruik te vervangen zijn, wordt een ononderbroken productie mogelijk.

Epson GENESTA-inkten zijn verkrijgbaar in Acid, Reactive, Disperse, and Pigment formules in een ontgaste vacuümverpakking. Ze zijn ECO PASSPORT-gecertificeerd en voldoen aan wereldwijd erkende normen voor milieuvriendelijke textieldruk. Bovendien is Acid inkt bluesign®-goedgekeurd en zijn de Reactive en Pigment inkten GOTS-goedgekeurd door ECOCERT.

Monna Lisa vormt volgens Epson het hart van een hoogtechnologische totaaloplossing: een compleet en geïntegreerd systeem dat maximale ondersteuning biedt tijdens de hele productiecyclus. Er is één leverancier voor alle componenten: printkop, inkt, chemische behandeling voor en na het printen en technische ondersteuning.