SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

01-07-2022

Nieuw cameraherkenningssysteem lasergraveermachines

Trotec Laser heeft zijn lasergraveer- en -snijmachines geüpgraded met een nieuwe dekselcamera die ontworpen is om meer tijd te besparen tijdens het lasergraveren en -snijden.

De Speedy 360 lasergraveermachine is de laatste in Trotec’s vlaggenschip, de Speedy serie graveurs, uitgerust met het nieuwe Vision Design & Position camerasysteem. De 12 megapixel camera, waarvoor patent is aangevraagd, versnelt de workflow door een full-colour live beeld van het laserwerkgebied te leveren aan de Ruby® software op de besturings-PC.

Instellen nog eenvoudiger
Een gedetailleerde afbeelding in kleur van het laserbed en het werkstuk wordt weergegeven in Ruby® software, zodat de laseroperator het werkstuk precies kan positioneren waar het moet worden gesneden of gegraveerd en een visuele weergave van hoe het eruit zal zien voordat de taak wordt gestart. Deze nieuwe functie maakt het handmatig positioneren van de laserpointer en het opslaan van grafische positiegegevens in de software overbodig, waardoor het instellen van een laseropdracht sneller en eenvoudiger gaat dan ooit tevoren.

Tijd- en kostenbesparend
De Vision Design & Position camera is de nieuwste toevoeging aan de Ruby® software, die alle ontwerp- en voorbereidingsfases van het lasergraveer- en snijproces omvat om de tijd en kosten van de workflow drastisch verminderen, aldus Trotec. De software wordt voortdurend verder ontwikkeld door Trotec en meer tijdbesparende functies zijn gepland voor toekomstige releases.

Netwerkbediening
Trotec’s Speedy 360 Run on Ruby® lasersysteem heeft een touch screen bediening, dankzij Ruby®, waardoor het mogelijk is om de laser in het netwerk te bedienen via Ethernet of WiFi zonder een extra PC.
Alle Trotec Speedy lasergraveerders zijn verkrijgbaar met een reeks accessoires naast CO2, fiber en flexx laserbron opties en worden volledig ondersteund door een in de Benelux gevestigd technisch service team.