SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

04-04-2022

Nautasign breidt uit met vlakbedprinters Fujifilm

Nautasign vertegenwoordigt per 1 april het Acuity Prime printerprogramma van Fujifilm in de Benelux.

Het betreft de vlakbedprinters Acuity Prime 20 en de Acuity Prime 30 die volgens Nautasign een uitstekende beeldkwaliteit en hoge snelheid hebben tegen een concurrerende prijs.

Acuity Prime
De Acuity Prime printers zijn LED UV vlakbedprinters met een kosteneffectieve prijs en een uitstekende ROI voor media tot 2,54 bij 1,27 meter, aldus de distributeur. Ze hebben een uitstekende beeldkwaliteit en kunnen tot 6 (bij de Prime 20) of 7 (bij de Prime 30) kleurkanalen worden uitgerust met wit en clear inkten. De vacuümtafel en de optie voor een jettable primer zorgen voor hechting op bijna alle rigide en flexibele materialen.
• Acuity Prime-printers kunnen met behulp van printkoppen van variabele druppelgrootte en inkten met een hoog pigmentgehalte een dunne inktfilm produceren, wat de productiekosten zou moeten minimaliseren.
• De vacuümtafel beschermt harde en flexibele media en houdt media perfect plat voor hoogwaardige afdrukken.
• Een maximale doorvoer van 130 m² bij de Prime 20 en 150 m² per uur bij de Prime 30.
Het speciale flatbed-ontwerp met mediaregistratiepennen zorgt voor een nauwkeurige registratie voor rand-tot-rand afdrukken en het pannen van grote lay-outs over meerdere legborden, zelfs met meerdere drukgangen. De printers zijn ontworpen om in compacte ruimten te passen.

Voor elke vraag een geschikte printer
Marco Kedde, CEO Nautasign: “Voor elke vraag hebben wij een geschikte printer in het programma: HP voor latex, Epson voor eco-solvent en Fujifilm voor LED UV. Mijn perceptie van Fujifilm was: printers met een niet te definiëren groen kleurtje en niks van zichzelf, maar alles van een ander. Dat vooroordeel heb ik intussen bijgesteld; het zijn state-of-the-art machines die verbluffend goed geassembleerde zijn. De performance, als het gaat om de beeldkwaliteit die mogelijk is bij hoge snelheden, is fenomenaal. Neem de Acuity Prime vlakbedprinter, met greyscale en variabele druppelgrootte van 7-21 picoliter. Een printer waarmee snelheden tot 150 vierkante meter per uur mogelijk zijn en die ook nog eens heel aantrekkelijk is geprijsd. Er zitten nog andere modellen, met een nog groter printbed en meer inktconfiguraties, in de pijplijn.”

De Acuity Prime 30 is in de Nautasign showroom in Ede te bezichtigen.