SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

08-04-2021

Mutoh lanceert dye-sublimatieprinter met dubbele kop

Mutoh EMEA introduceert een nieuwe 162 cm brede, piëzo drop-on-demand dye-sublimatieprinter met 8 kanalen, de XpertJet 1682WR. Deze nieuwe dye-subprinter, ontwikkeld en ontworpen in Japan, is de opvolger van de ValueJet 1638WX dye-sublimatieprinter.

Twee vergulde piëzoprintkoppen
De nieuwe 1682WR is ontwikkeld voor de transfer van graphics van hoge kwaliteit op alle mogelijke soorten harde materialen met polyestercoating of op polyesterbasis, gadgets en flexibele materialen. Toepassingen zijn onder meer textieldisplays in winkels, gepersonaliseerde interieurdecoratie, kledij op maat, soft signage, sportkleding, aangepaste promotionele producten en geschenkartikelen. Met z’n hoge afdrukefficiëntie is de printer uitgerust met twee vergulde piëzoprintkoppen met variabele druppelgrootte voor verbluffende resultaten in 4-, 6-, 7- of 8-kleuren inktsetup. De piëzoprintkoppen kunnen druppels afvuren van 2,8 pl tot 33,9 pl.

Slim ontwerp
De XpertJet 1682WR is volgens Mutoh slim ontworpen en combineert diverse productverbeteringen die resulteren in kwaliteitsvol volumedrukwerk en een uitstekende gebruikerservaring. Een nieuw ontwikkeld meertraps drukrollensysteem verbetert de stabiliteit van de media-invoer voor een breed gamma aan sublimatiemateriaal. Mediarollen kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd dankzij een verbeterd afrolsysteem en nieuw ontwikkelde media flenzen. Continu printen wordt mogelijk gemaakt met de verschillende gemotoriseerde oprolsystemen, voor rollen met een gewicht tot 30, 40 of 100 kg en roldiameters van 150 tot 250 mm.

Media Tracker
In de XPJ-1682WR-printer is ook de nieuwe “Media Tracker”-technologie van Mutoh geïntegreerd. Hiermee kan de gebruiker een barcode afdrukken op de gebruikte mediarol voordat deze uit de printer wordt gehaald. Wanneer dezelfde rol media opnieuw wordt geladen, leest de XPJ-1682WR de streepjescode en detecteert de printer automatisch hoeveel media er nog op de rol zit.

Op een rijtje:
• Opvolger van Mutoh’s ValueJet 1638WX
• Sublimatieprintwerk tot 1625 mm
• Twee vergulde piëzoprintkoppen, druppelgroottes van 2,8 pl tot 33,9 pl
• Productiesnelheden tussen 10 m²/u en 48 m²/u
• Configuratie tot 8 kleuren
• Nieuw meertalig en intuïtief OLED bedieningspaneel
• Gemakkelijk toegankelijk verlicht printplatform
• Verbeterde mediaverwerking en transport
• Klaar voor volumeprinten: gemotoriseerde oprolsystemen van 30, 40 of 100 kg
• Media Tracker functie om gemakkelijk de resterende media op een gedeeltelijk gebruikte rol te volgen
• Milieuvriendelijk printen – zeer veilig voor de gebruiker

De nieuwe printer is per direct in Europa, het Midden-Oosten en Afrika verkrijgbaar en volgens de Japanse fabrikant geschikt voor zowel starters als gevestigde bedrijven die hun productportfolio willen uitbreiden.