SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

24-01-2020

Multicopy Conventie 2020

Annette Dales, algemeen directeur Multicopy Nederland (links) en Gerard Slot, oud commercieel directeur Multicopy Nederland (rechts) flankeren Thedor & Nicole Hoksbergen van Multicopy Utrecht Centrum en IJsselstein-Nieuwegein.

Op 18 januari vond de jaarlijkse Multicopy Conventie plaats in Vianen, een hele dag vol inspiratie gericht op de bij Multicopy aangesloten ondernemers. Het thema voor 2020 is ‘Groeien in Vertrouwen.’ Herman Hartman was er bij voor SignPro.

De franchisenemers van Multicopy werden bijgepraat over het marketing actieplan voor dit jaar. De aangesloten ondernemers staan hierin centraal. Annette Dales, Algemeen Directeur Multicopy Nederland, legde de zaal uit dat de communicatie aanpak dit jaar nog persoonlijker wordt. De Multicopy ondernemer komt zelf in beeld in de verschillende communicatie uitingen. Multicopy helpt franchisenemers zich in de eigen regio te profileren en helpt hen ook bij het leveren van content die op social media gedeeld kan worden. Ook dat wordt dit jaar verder uitgebouwd. De ondernemers in de zaal werden opgeroepen daar actief gebruik van te maken en niet alleen content te delen, maar zelf ook bij te dragen.

De Multicopy organisatie initieert dit jaar ook projecten waarbij de sociale component voorop staat. Dales kondigde aan dat er in samenwerking met Nimeto in Utrecht een project wordt gestart waarbij met verschillende Multicopy vestingen wordt samengewerkt aan het aankleden van een buitenschoolse opvang (BSO) in vier verschillende regio’s. Zowel het ontwerp als de uitvoering wordt deels in handen gelegd van de Nimeto studenten met ondersteuning van de Multicopy bedrijven die zich hiervoor hebben gemeld. Doelstelling is om van de BSO’s een stimulerende leeromgeving te maken voor de kinderen. Bijvoorbeeld door middel van signing. De eerste BSO is al bekend.

‘s Middags waren er twee programmaonderdelen. De SCANshow leerde de toeschouwers hoe je beter met collega’s kunt communiceren door meer oog te hebben voor elkaars kwaliteiten. Een in kleur gebracht programma met hilarische momenten, liedjes en leerzame ervaringen. Deelnemers konden in plaats daarvan ook aan de slag met een Customer Experience Game gericht op het verbeteren van de verkoopvaardigheden.

Ook een netwerkbeurs was deel van de Conventie met business partners van de keten die verantwoordelijk zijn voor de levering van uitrusting en verbruiksmaterialen, zoals Man Print & Sign. Daarnaast bevonden zich onder de business partners ook partijen waar de productie kan worden ingekocht, waaronder Probo en verschillende leveranciers van relatiegeschenken.

Werd er overdag vooral vooruit gekeken ‘s avonds werd ook teruggekeken. Verschillende ondernemers kregen een Award uitgereikt voor hun prestaties in 2019. Multicopy Utrecht Centrum en IJsselstein-Nieuwegein sleepte de Ondernemer van het jaar 2019 in de wacht. De Multicopy’s Zoetermeer en Heerhugowaard-Alkmaar kregen het predicaat ‘Snelste groeier 2019’ mee. Multicopy Zoetermeer schopte het bovendien tot ‘Sales Professional van het jaar 2019’.

Binnenkort in ons eerste nummer een uitgebreider verslag van deze dag. Een visueel verslag ziet u in onze fotogalerij.