SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

05-04-2023

Mimaki’s ‘nieuwe perspectieven’ op FESPA 2023

Mimaki's eerste DTF-technologie, de TxF150-75, maakt zijn internationale beursdebuut op FESPA 2023.

Mimaki Europe is als Gold Sponsor aanwezig op de FESPA 2023 Global Print Expo op 23-26 mei in München.

De fabrikant van inkjetprint- en snijtechnologieën zal de markt vanuit een ‘nieuw perspectief’ bekijken met zijn nieuwste innovaties, technologieën en samenwerkingsprojecten.

DtF
Op stand B10 in hal B1 laat de fabrikant de printers en snijmachines zien voor de grafische, industriële en textielmarkt. Hieronder bevindt zich de onlangs aangekondigde TxF150-75 Direct-to-Film (DtF)-machine. Deze printer biedt een eenvoudig en betaalbaar proces voor het decoreren van kleding. Mimaki’s kerntechnologieën zorgen er verder voor dat veel voorkomende problemen worden vermeden, zoals slechte inktafgifte en verstopping door witte inkt. Hierdoor worden processen efficiënt uitgevoerd met minimale interventie, aldus de fabrikant.

Demo’s
Daarnaast toont Mimaki op de beurs de 100-serie instapmodellen en de krachtige 330-serie. De print en cut workflow wordt gedemonstreerd met Mimaki’s nieuwste snijplotter, de CG-AR serie. Verder kunnen bezoekers de geavanceerde industriële UV-flatbedprinters van Mimaki bekijken, van de kleinere UJF-6042 MkII e tot de grootformaat JFX600-2513. Ook zijn er voor textiel nog sublimatieprinters zoals de TS100-1600 en TS330-1600 te zien.

Duurzaam
Mimaki neemt op de Fespa het thema ‘New Perspectives’ als uitgangspunt om een nieuwe duurzame context te schetsen voor de printindustrie. Dit doet het bedrijf door zijn inzet voor duurzaamheid te benadrukken door samen te werken met creatieve milieubewuste geesten uit de hele industrie. Dit jaar toont Mimaki de kleurrijke kunst van de Nederlandse surrealist Rik Lina, die zich laat inspireren door de natuur. Het kunstwerk ‘Fascinated Rainforest’ is gebaseerd op Lina’s eigen reizen in de regenwouden van het Caribische eiland Saba. Hij probeert hiermee de essentie van de natuur vast te leggen en de kijker hetzelfde gevoel van ontzag te geven als hij daar zelf had.

Primeur
“Het milieu is een kritiek punt van zorg, ook bij ons”, zegt Danna Drion, Gerneral Manager Marketing bij Mimaki. “We werken aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN en richten ons op het verminderen van verspilling en water. Daarnaast willen we drukkers aanmoedigen en helpen bij het creëren van duurzame toepassingen. We zijn terug op FESPA om samen te werken met de industrie en hopelijk een inspiratiebron te zijn voor een aantal creatieve, show-stopping eindproducten. Net als bij vorige shows zal Mimaki naar verwachting ook iets nieuws onthullen op onze stand.”

Klantengalerij
De klantengalerij keert ook terug en deze bevat verschillende inspirerende toepassingen van klanten van Mimaki uit verschillende sectoren, van sign graphics en industrieel tot textiel en 3D.