SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

07-04-2021

Mimaki productinnovaties op virtual drupa

De TS100-1600 is de nieuwste aanvulling in de 100-reeks. Het is een dye-sublimatie-textielprinter, ontworpen voor toepassingen in mode, soft signage, huis en interieur, sportkleding en gepersonaliseerde zaken.

Mimaki Europe gaat haar uitgebreide digital print portfolio tentoonstellen op de allereerste virtual drupa (20-23 april 2021).

De nieuwe ‘100-reeks’ staat centraal op de interactieve virtuele stand, naast de nieuwste aanvullingen op het productportfolio die op het evenement onthuld worden. Tegelijkertijd lanceert Mimaki speciale promoties op specifieke producten.

Boost
Mimaki demonstreert op het evenement zijn nieuwste bedrijfsverbeterende digitale printoplossingen en diverse mogelijkheden voor toepassingenn. Danna Drion, Marketing Manager bij Mimaki EMEA: “In de afgelopen 12 maanden ondersteunde Mimaki klanten en prospects via virtuele evenementen en netwerk- en leeropportuniteiten om de impact en uitdagingen van de Covid-19 pandemie te trotseren. Virtual drupa is voor ons een belangrijke gelegenheid om onze expertise te delen en printserviceproviders aan te moedigen om met ons mee te doen en nieuwe manieren te zoeken om hun bedrijf een boost te geven.”

Productief en betrouwbaar
De 100-reeks moet een van de hoogtepunten worden die op virtual drupa worden tentoongesteld. De printers zijn uiterst productief en betrouwbaar, helpen het assortiment van toepassingen te verbreden en hebben een sterk concurrerende prijs-prestatieverhouding, aldus Mimaki. De 100-reeks telt 3 modellen, elk uitgerust met functies zoals NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) en DAS (Dot Adjustment System):
• Mimaki JV100-160: een rol-op-rol milieuvriendelijke solventprinter voor een ‘instapprijs’. Maakt gebruik van de sneldrogende en eco-solventinkt ‘AS5’. Beschikbaar in zowel een dubbele CMYK 4-kleursmodus als een 8-kleursmodus (CMYK Lc Lm of Lk). De nieuwe inkt vermindert korreligheid en maakt verfijnde details mogelijk. Daarnaast biedt ze een superieure krasvastheid en hoge duurzaamheid voor outdoor toepassingen.
• Mimaki UJV100-160: een rol-op rol uv-printer. Veelzijdig en snel. Maakt gebruik van de voordelige uv-inkt ‘LUS-190’. Droogt onmiddellijk bij blootstelling aan uv-licht voor een korte doorlooptijd. De inkt kan niet alleen worden geprint op pvc, maar ook op ongecoate substracten als petfolie en papier. Voor drukkerijen die hun productielijn willen uitbreiden met printtechnologie met uv-droging.
• Mimaki TS100-1600: Een dye-sublimatie-textielprinter. Betaalbare, hoogwaardige oplossing voor drukkers die willen starten met digitale sublimatiedruk en hun productiecapaciteit willen vergroten. Printbreedte 1600 mm en snelheid van 70 m2/u in de snelste modus. Hij gebruikt een inktfles van 1 liter voor lagere operationele kosten en voor een stabiele, continue werking omdat de inkt minder vaak moet worden vervangen. Voor talloze toepassingen in mode, soft signage, huis en interieur, sportkleding en gepersonaliseerde zaken.

Printplatforms
Mimaki presenteert ook twee nieuwe printplatforms. De nieuwe, geavanceerde aanvullingen hebben geavanceerde functionaliteiten om speciale formaten en op speciale substraten af te drukken. Ze zijn ontworpen voor nieuwe mogelijkheden voor toepassingen in de grootformaat- en modesectoren. De experts van Mimaki geven een inzicht in Mimaki’s 3D-printtechnologie in kleur en de relevante mogelijkheden voor toepassingen.

Nieuwe kansen
“Op virtual drupa willen we met ons uitgebreide portfolio van geavanceerde technologieën duidelijk aantonen dat we ons inzetten voor de sector. Met onze flexibiliteit, toekomstgerichte aanpak en R&D-expertise kunnen we ons snel aanpassen aan marktveranderingen en kunnen we nieuwe kansen voor klanten aangrijpen om aanhoudend systeemverbeteringen of gloednieuwe innovaties te leveren”, aldus Drion op.