SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

07-10-2020

Mimaki op virtuele beurs

De Mimaki TS55-1800 dye-sublimatieprinter.

Nu zowat alle beurzen zijn afgelast, zoeken exposanten naar andere mediakanalen, zoals virtuele beurzen en vakbladen. Mimaki houdt het vooralsnog op virtuele beurzen zoals de Innovate Textile & Apparel Trade Show die van 15 t/m 30 oktober as. online te bekijken is. Deelnemers kunnen hier Mimaki’s stand ‘bezoeken’, technologie in actie zien en met het team praten over de nieuwste markttrends en oplossingen die klanten helpen om in te spelen op huidige markt. De TS55-1800, het vlaggenschipmodel onder de dye-sublimatieprinters van het bedrijf, en de nieuwe TX300P-1800 MkII zullen centraal staan. Er zijn beurspromoties, zoals een speciale deal op de TS55-1800.

Met dye-sublimatie zijn levendige prints van hoge kwaliteit op stoffen te realiseren. Van polyester tot elastaan: alles is on-demand digitaal van bedrukkingen te voorzien. In Mimaki’s TS55-1800 die productie op industriële schaal verzorgt, zitten Mimaki’s kerntechnologieën ingebouwd zoals NCU (Nozzle Check System) en NRS (Nozzle Recovery System). Deze systemen voor spuitmondcontrole en -herstel zorgen voor automatische detectie en vervanging van verstopte spuitmondjes zonder de productie te onderbreken. Een ander voorbeeld is MAPS (Mimaki Advanced Pass System). Dit systeem, dat speciaal is gecreëerd om banding of streepvorming te voorkomen, maakt gebruik van een speciaal algoritme bij elke printdoorgang. Het berekent op basis van kleur, dekking en snelheid de meest effectieve manier om de inktdruppels te spuiten.
De Mimaki TS55-1800 is beschikbaar met de Mini Jumbo Roll-optie, die kan helpen om tot wel 25% te besparen op papierkosten, en een bulkinktsysteem van 10 liter. Deze printer biedt volgens Mimaki de laagste operationele kosten in de markt en is het ideale productiemodel voor kleine tot middelgrote bedrijven.

Met de reeds gelanceerde Tx300P-1800 MkII kan zowel op textiel als op papier worden geprint. Deze hybride textielprinter is via een uitwisselbare plaat snel om te stellen tussen direct-op-textiel- en transferprinten. Het systeem stelt gebruikers in staat om te kiezen uit drie verschillende inktcombinaties die ze hebben geladen op de machine: textielpigment/directe sublimatie, textielpigment/sublimatietransfer of directe sublimatie/sublimatietransfer. Dankzij deze veelzijdigheid is een scala aan applicaties te produceren, van modetextiel tot interieurstoffen en behang. Mimaki stelt dat deze printer veelzijdig en betaalbaar is en zodoende ook bereikbaar wordt voor kleinere printserviceproviders. Het biedt snellere doorlooptijden en maakt kleine productieruns en proefproducties op textiel rendabeler.