SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

05-07-2021

Man Print & Sign ziet groeikansen in DTG-markt

Het topmodel uit de Ricoh-reeks, de Ri2000.

Man Print & Sign breidt het assortiment uit met de direct-to-garment (DTG) printers van Ricoh. In haar showroom staat sinds kort een Ricoh Ri2000 textielprinter dat het nieuwe partnerschap tussen beide bedrijven moet markeren.

“We groeien weer gestaag”, aldus René Man die aangeeft dat textielbedrukking een steeds grotere rol gaat spelen in de print- en signmarkt. De directeur-eigenaar van Man Print & Sign ziet de printtoepassingen toenemen naar shirtjes, schoenen en andere kledingstukken. “Daar spelen wij op in door nu ons portfolio te verbreden met de direct-to-garment (DTG) printers van Ricoh.”

Volledige reeks Ricoh DTG printers
Met de compacte Ricoh Ri100, de veelzijdige Ri1000 en de productieve Ri2000 biedt Ricoh een volledige reeks hoogwaardige DTG printers, uitgerust met eigen inkjetkoppen en inkten. Dankzij de recente introductie van nieuwe inlegplaten voor deze machines zijn er nog meer toepassingen mogelijk zegt Graddus Pott Hofstede, bij Ricoh Nederland verantwoordelijk voor de DTG-markt: “Ook schoenen, petjes, mouwen en bijvoorbeeld mondkapjes kunnen daardoor efficiënt en in hoge kwaliteit worden bedrukt.” De magnetische inlegplaten laten zich snel en eenvoudig wisselen, zodat de productiviteit van de DTG printers hoog blijft. De intuïtieve Colorgate software zorgt bovendien voor een optimale aansturing.

Groeien
René Man heeft hoge verwachtingen van met name de Ri2000 die zowel witte inkt (als ondergrond op donkergekleurde textielsoorten) als het full colour beeld in één doorgang kan printen. “Een zeer robuuste, snelle machine die ook grotere printvolumes goed aankan. Daardoor is deze printer niet alleen geschikt voor print- en signbedrijven, maar zie ik ook nieuwe mogelijkheden in bijvoorbeeld de mode-industrie.”

Sign2Com
Volgens Man heeft zijn bedrijf met ruim twintig medewerkers een grote technische dienst met ruime kennis op het gebied van machines, materialen en software. “We hebben al wel ervaring in de DTG markt, maar nu zetten we met Ricoh graag een volgende stap.” Hij grijpt de vakbeurs Sign2Com (19-21 september, Kortrijk) aan om de Ricoh Ri2000 aan het publiek te tonen en de mogelijkheden te demonstreren: “Het is tijd om weer te groeien.”
________________________________________