SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

18-05-2021

Instapversie Colorado UVgelprinter

Canon introduceert vandaag een nieuwe versie van de Colorado printer,  de Colorado 1630 die als instapmodel naast het bestaande aanbod wordt geleverd. Hiermee hoopt Canon een nieuwe groep afnemers te bereiken.

Het nieuwe model moet ook een steuntje in de rug betekenen voor de Colorado dealers. Tijdens de persconferentie eerder in mei werd duidelijk dat we de komende tijd meer printers specifiek voor het dealerkanaal kunnen verwachten.

Koerswijziging
De koerswijziging om -naast directe verkoop- dealers in te zetten voor Canon printermodellen werd al ingezet met de komst van de Colorado 1650 in 2019. Uit de recente perspresentatie blijkt dat Canon speciaal voor het dealerkanaal het aanbod zal uitbreiden met ‘instap’ modellen. De 1630 bijt daarbij het spits af. Nog voor het eind van juni kunnen we een nieuw instapmodel verwachten voor de Canon Arizona reeks.

ProCare after sales
Nu al loopt de verkoop van het Colorado aanbod voor het grootste deel via dealers of ‘partners’ zoals Canon het noemt. Belangrijk speerpunt hierbij is het ProCare after sales programma. Bij een storing kunnen de printers op afstand worden gemonitord waarbij de storing soms direct kan worden opgelost. In andere gevallen zorgt Canon voor een supportmedewerker van de desbetreffende dealer, alles in overleg. Met de Canon Remote Control App kun je ook als gebruiker de printer op afstand monitoren. De app is beschikbaar voor alle Colorado printers.

3M Performance Guarantee
Tot dusverre zijn er ruim 2.000 Colorado 1640 en 1650 printers geïnstalleerd die alles bij elkaar inmiddels ruim 25 miljoen m² hebben geprint. In 2020 waren de partners goed voor 61 procent van de verkoop die met de Colorado 1630 moet doorstijgen naar 80 procent.
De 1630 deelt het grootste deel van de techniek met de overige twee Colorado modellen. Meest in het oog springend verschil is wel de lagere printsnelheid waarmee de printer zijn werk doet. De printer heeft 4 koppen, daar waar de 1640 en 1650 8 koppen hebben.
De snelheid bedraagt 70 procent van de afdruksnelheid van de Colorado 1650 bij gelijke printmodi. De 160 heeft een maximum afdruksnelheid van 111 m² per uur, in de hoogste printmode is dat 29 m² per uur. Daarmee ligt de afdruksnelheid nog steeds boven die van een groot deel van het aanbod aan roll2roll printers in dit 1,6 meter segment. De Canon 1630 wordt uitgerust met dezelfde inktset als waarmee de 1650 is uitgerust. De inzet op de verschillende toepassingen is dan ook vergelijkbaar. De UVgel 460 inkt kan ook worden toegepast op gegoten folies en is opgenomen in het 3M certificatieprogramma waardoor prints gemaakt op de daarvoor aangewezen 3M media onder het garantieprogramma vallen van 3M: 3M Performance Guarantee. De UVgel 460 inkt voor de 1630 wordt in kleinere 700ml verpakkingen geleverd.

Opties
De standaard versie van de Colorado 1630 beschikt niet over FLXfinish, waarmee met de glansgraad van de afdruk kan worden gevarieerd. De 1630 maakt standaard gebruik van één invoerrol, de Colorado 1640 en 1650 twee. Hardwarematig is de tweede invoer wel voorbereid. Zowel FLXfinish als de tweede invoerrol zijn optioneel. Het gaat daarbij om softwarematige updates die op afstand kunnen worden uitgevoerd. Dat laatste geldt ook voor het dubbelzijdig in register printen dat op afstand kan worden aangezet.

36.000 euro
De bruto adviesprijs voor het basismodel van de Colorado 1630 bedraagt 36.000 euro. Nog altijd een flink bedrag, maar daar staat volgens Michele Tuscano, Head of Global Partner Channel & Vice President EMEA, tegenover dat de robuuste bouw van de Colorado printers het niet alleen mogelijk maakt om ze 24/7 te benutten, maar ook nog eens voor een langere periode. Tuscano claimde tijdens de persconferentie dat bij de bouw van de 700 kg zware printers is uitgegaan van een technische levensduur van 10 jaar, daar waar de concurrentie eerder uit gaat van 5 tot 7 jaar. Door verschillende modellen te ontwikkelen op dezelfde basis, waarbij de gebruikte onderdelen uitwisselbaar zijn, blijft ook het onderhoud voor langere tijd gewaarborgd en kunnen dealers met dezelfde set reserveonderdelen verschillende printers onderhouden.