SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

19-09-2023

HP Latex 630, nieuw instapmodel

De HP Latex 630 Print & Cut Plus

Op C!Print in Madrid kondigt HP vandaag (19 september 2023) een nieuwe versie van de HP Latex serie aan: de HP Latex 630, die in een viertal uitvoeringen wordt geleverd en is uitgerust met de vierde generatie inkt. Twee uitvoeringen zijn uitgerust met witte inkt.

Er is veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak en ook de ecologische voetafdruk is onder de loep genomen met onder meer het gebruik van kartonnen inktcartridges.

Geautomatiseerd voorladen
HP benadrukte in de persconferentie op maandag 18 september dat het met de Latex 630 inspeelt op de behoefte van kleinere signbedrijven, waarbij de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van de printer worden gecombineerd. Het laden en de opvang van de mediarol zijn al langer pluspunten van de HP Latex serie. Dat voorladen is bij alle printers uit deze serie nu vereenvoudigd. Een extra feature: een reprint maken kan simpel via het bedieningspaneel.

Witte inkt
Witte inkt was er bij de HP Latex 700 en 800 modellen al eerder en maakt veel nieuwe toepassingen mogelijk. De Latex 630 is uitgerust met een nieuw printkop-ontwerp en maakt gebruik van HP Pixel Control Technology, een technologie die eerder werd toegepast op de HP Z-serie en -zoals de naam aangeeft- controle op pixelniveau mogelijk maakt. Het leidt onder meer tot scherpere teksten en een verbeterde kleurweergave.
De systematiek waarbij de kop voor de witte inkt wordt afgekoppeld en opgeborgen in een speciale box als er geen witte inkt nodig is, is gebleven. Hiermee wordt het gebruik van witte inkt voor het gangbaar houden van de printkop beperkt.

Duurzaam
De afdrukbreedte van maximaal 162 cm is niet veranderd. Er staan 4 versies in de prijslijst, waarbij voor 2 versies geldt dat de toevoeging bestaat uit een los te plaatsen rolsnijplotter die in de bundel wordt meegeleverd. Summa tekent hier voor de bijbehorende snijplotter die als OEM product door HP wordt geleverd.
De Latex 630 is, net als de snellere uitvoeringen, verkrijgbaar met C,M,Y,K, Lc,Lm Optimizer en Overcoat. De W-versie voegt daar witte inkt aan toe waarvoor ook een inktmix cartridge in het systeem wordt opgenomen.
De nieuwe 1-liter grotendeels uit karton opgetrokken inktcartridges bevatten minder plastic en dat karton is 100% gerecycled. Dat geldt overigens ook voor het kleine aandeel plastic in de cartridges. Zowel het karton als het plastic kunnen na gebruik opnieuw worden gerecycled.
De HP Latex 630 geldt als instapmodel maar zal naast de huidige Latex 300 serie worden geleverd die nog zijn uitgerust met generatie 3 inkten. De nieuwe 630 series is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar via het HP dealernetwerk.

HP PrintOS
Naast de aankondiging van de nieuwe printer kwam ook de doorontwikkeling binnen HP PrintOS nog aan bod. PrintOS is in de basisversie beschikbaar voor iedere HP Latex gebruiker. Daarin is een aantal functionaliteiten beschikbaar zoals standaard kleurprofielen en uitleg en instructie over het gebruik van de printers.
De uitgebreidere versie wordt als abonnement aangeboden in de vorm van het HP Professional Print Service Plan (PPSP). Daar komt nu een uitbreiding op in de vorm van HP PrintOS Design & e-Commerce die vanaf november wordt uitgerold. Hierbij krijg je de beschikking over een eigen plek in de cloud waar je afnemers ontwerpen kunnen samenstellen, al of niet met het gebruik van stockfotomateriaal, die vervolgens hun bestelling kunnen plaatsen. Het PrintOS Design & e-Commerce kan worden geïntegreerd met veel gebruikte e-Commerce platforms en je eigen website.