SignPro Benelux
Avignonlaan 33
5627 GA Eindhoven
T: 040-293 2525

29-09-2021

HP lanceert nieuw initiatief duurzame impact PSP’s

Met een reeks online evenementen wil HP benadrukken dat het milieubewustzijn ongetwijfeld toeneemt, wat betekent dat duurzaamheid nu centraal zou moeten staan in de bedrijfsvoering van printserviceproviders (PSP’s). De komende weken lanceert HP een reeks online evenementen om PSP’s te ondersteunen bij haar duurzaamheidsreis.

Tijdens dit evenement bespreekt Wilbert Van Der Lans, senior merk- en communicatiestrateeg bij Make Sense én deelnemer aan het eerste HP Coffee Talk-evenement, de motivaties achter het streven naar een meer planeetvriendelijke toekomst. “Dit is belangrijk voor printserviceproviders omdat we het moment van simpelweg ‘aandacht’ voor het milieu al gepasseerd zijn; nu is het tijd voor actie. Voor een PSP – of elk ander bedrijf – is het om meerdere redenen belangrijk om voor het milieu te zorgen.
Ten eerste zorgen we door voor ons milieu te zorgen voor onszelf en de komende generaties. Simpel gezegd: als het milieu floreert, floreren jij en je bedrijf ook.
Ten tweede beginnen belanghebbenden duurzamer zakelijk gedrag en gedrag te eisen. Niet alleen eindgebruikers, maar ook zakenpartners, leveranciers, medewerkers, pas afgestudeerden, aandeelhouders en investeerders.
Ten slotte komen overheden met meer regels en voorschriften met betrekking tot de impact van bedrijven op het milieu. Om hun ‘licenses to operate’ te behouden, zullen bedrijven aantoonbaar meer zorg moeten dragen voor het milieu.”

Tegenwoordig kunnen bedrijven bijna niet meer om het thema duurzaamheid of maatschappelijk verantwoord ondernemen heen. U moet op zijn minst een reden hebben waarom u – of juist waarom u niet – acties onderneemt om uw impact op de samenleving en het milieu positief te vergroten. Maar op de lange termijn denkt HP dat op dit doel gerichte bedrijven de norm zullen worden.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van duurzamer worden?
In een Noors rapport ‘Our Common Future’,ook bekend als het Brundtland-rapport, gepubliceerd in 1987, werd de essentie van verduurzaming al als volgt verwoord: “Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien te schaden.”

Eenvoudige stappen die drukkerijen kunnen nemen om duurzamer te worden
Ten eerste moet u vooraf interne inkoop en organisatie creëren. Duurzaam ondernemen is geen doel op zich, maar een manier van ondernemen.
Ten tweede moet u de belangrijkste gebieden identificeren waar u de meeste positieve impact kunt maken. Door uw bedrijfsvoering te analyseren, kunt u de onderwerpen identificeren en prioriteiten stellen die het belangrijkst zijn voor uw organisatie en voor uw stakeholders.
Ten derde moet u een strategie en actieplan opstellen op basis van de belangrijkste verbeterpunten die u hebt opgemerkt. Het is tevens van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat u uw voortgang naar een milieubewuster bedrijfsmodel meet en dit rapporteert aan interne en externe belanghebbenden.
Ten slotte moet u uw duurzaamheidsaanpak gaan communiceren. U moet uw doel, uw strategie, uw concrete initiatieven, succesverhalen en de volgende stappen die u wilt nemen bekend maken. Gebruik communicatie als ‘accelerator’ om anderen te activeren en te inspireren.

Aankomende reeks evenementen georganiseerd door HP
HP heeft een reeks EMEA-brede online evenementen aangekondigd om PSP’s te ondersteunen bij hun duurzaamheidsreis. Gedurende de maanden september en oktober zijn er vier ‘Coffee Talks’ van een half uur gericht op verschillende onderwerpen. Deze zullen uitmonden in een webinar van een uur op 28 oktober 2021.

Wilbert Van Der Lans zal spreken op het eerste HP Coffee Talk-evenement getiteld ‘Motivaties om duurzaam te zijn’ op 30 september 2021. Klik hier om u aan te melden voor het evenement:
Franstalig
Nederlandstalig

De data en onderwerpen voor andere aankomende evenementen zijn als volgt:
• Coffee Talk 2: 7 oktober 2021 – Merkvraag naar duurzaamheid
• Coffee Talk 3: 14 oktober 2021 – Trends naar een circulair businessmodel
• Coffee Talk 4: 21 oktober 2021 – Veiligheids- en certificeringsvoordelen
• HP Sustainability Webinar: 28 oktober 2021 – Duurzaamheid centraal stellen in uw bedrijf